Brezilya'daki Sel Felaketinde Ölü Sayisi 113'E Yükseldi

Güney Amerika ülkesi Brezilya’nin Rio Grande do Sul eyaletinde meydana gelen selde hayatini kaybedenlerin sayisi 113’e yükseldi.

Brezilya'daki Sel Felaketinde Ölü Sayisi 113'E Yükseldi
Brezilya’nin güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde siddetli yagislarin yol açtigi sel felaketinin bilançosu agirlasiyor. Rio Grande do Sul Sivil Savunmasindan yapilan açiklamada, sel nedeniyle 6 kisinin daha hayatini kaybettigi, toplam can kaybinin 113’e yükseldigi bildirildi.

Kaybolanlarin sayisinin ise 146’ya ulastigi aktarildi. Yetkililer, sular altinda kalan bölgelerden kurtarilanlara evlerine dönmemeleri çagrisinda bulundu. Ulusal Meteoroloji Enstitüsü (INMET) ise pazar gününe kadar eyaletin merkezinde ve dogu kesimlerinde yogun yagis beklendigi konusunda uyari yapti.

Çatida günlerce mahsur kalan at kurtarildi

Porto Alegre metropol bölgesinin kuzeyindeki Canoas belediyesinde çiftlik çatisinda mahsur kalarak ülke gündemine oturan bir at, günler sonra kurtarildi. "Caramelo" adi verilen atin bulundugu noktaya gelen itfaiyeciler, askerler ve gönüllüler, ati uyusturarak sisme bota aldi. Susuz kaldigi belirtilen at, veteriner hastanesinde tedavi altina alindi.

Eyalet yetkililerine göre geçtigimiz haftadan bu yana yaklasik 10 bin hayvan mahsur kaldigi bölgelerden ekipler tarafindan kurtarildi.
Kaynak: İHA