Berzeg Olayinda Görgü Taniklarinin Iddialari Gerçegi Yansitmiyor

Balikesir’in Gönen ilçesine bagli kirsal Armutlu Mahallesi’nde kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg’in kayboldugu güne dair görgü tanigi olduklarini söyleyen kisilerin verdigi bilgilerin dogru olmadigi, yetkililerce tespit edildi.

Berzeg Olayinda Görgü Taniklarinin Iddialari Gerçegi Yansitmiyor
Ekonomist Korhan Berzeg’in kayboldugu gün ile ilgili görgü tanigi olduklarini iddia eden kisilerin, bölgede yabanci bir araç gördüklerine dair verdikleri farkli ifadeler yeni bir tartismanin fitilini atesledi. Bu kisilerin basina da yansiyan bu ifadeleri ile ilgili yetkililerden edinilen bilgiler dogrultusunda, araç ile ilgili arastirmanin yapildigi ancak böyle bir aracin bölgede görülmedigi, iddialarin da gerçegi yansitmadigi belirtildi. Bölgede bulunan 90 güvenlik kamerasinin tek tek incelendigi ancak bahsedilen araca ait hiçbir kaydin olmadigi, ayrica görgü taniklarinin araci gördüklerini iddia ettikleri noktanin Korhan Berzeg’in kemiklerinin bulundugu noktanin tam tersi istikamette ve kus uçusu 3 bin 500 metre uzaklikta oldugu kaydedildi.

Diger yandan her iki görgü taniginin verdigi ifadelerin çeliskili oldugu da belirtildi. Berzeg’in sabah saat 8.30’da kayboldugu ancak görgü taniklarinin araci saat 15.30’da gördüklerini iddia ettikleri, yani arada 7 saatlik bir zaman farki oldugu bilgisi paylasildi. Görgü takinaklarinin Berzeg’in kemiklerinin bulundugu yere gidis yolu olarak anlatilan yeri de yanlis ileri sürdükleri söylendi. Bu kisilerin Korhan Berzeg ile ilgili daha önce de hiçbir ifadelerinin olmadigi dile getirildi.

Kaynak: İHA