Prof Dr. Tasova Açiklamasi 'Sivrisinek Salgin Hastaliklara Yol Açabilir'

Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastaliklari Uzmani Prof. Dr. Yesim Tasova, sicakligin artmasiyla birlikte sinek popülasyonunun artigini belirterek, “Bu konuya ciddi bir sekilde sistematik olarak eginilmesi gerekiyor, aksi halde salgin hastaliklara yol açabilir” dedi.

Prof Dr. Tasova Açiklamasi 'Sivrisinek Salgin Hastaliklara Yol Açabilir'
Son günlerde havalarin isinmasiyla birlikte sinek popülasyonun da artis meydana geldi. Özellikle sivrisinekler nedeniyle vatandaslari perisan ediyor. Bu konuyla ilgili açiklama yapan Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastaliklari Uzmani Prof. Dr. Yesim Tasova, “Sivrisinekler çesitli mikroplarin tasiyicisidir. Havalarin isinmasiyla birlikte sinek popülasyonun arttigini gözlemliyoruz. Özellikle deprem bölgesinde salgin hastaliklara yol açabilir. Bu konuya ciddiyetle ve sistematik olarak egilmek gerekiyor. Zamaninda yapilan müdahaleler önemlidir. Örnegin Larva dönemini kaçirmadan belediyelerimiz ve Saglik Bakanligimiz ortaklasa çalismalarla önlem alabilir” diye konustu.

Sinekten geceleri uyuyamadiklarini söyleyen Fatma Keser, “Havalar isinda sinekler hemen çikti. Her yil ayni sey neden bununla mücadele edilmiyor anlasilir gibi degil. Bence böyle giderse salgin kapida. Bu konuda belediyeleri, saglik bakanligini ve diger tüm yetkilileri göreve çagiriyoruz. Adana’da daha önce insanlar sivrisinek çoklugundan dolayi sitmadan ölüyormus, yine ayni seyler mi olmali önlem almak için” dedi.

Kaynak: İHA