Niksar'da Koyunlarin Yayla Yolculugu Basladi

Tokat’in Niksar ilçesinde ilkbaharin gelmesiyle birlikte koyun sürülerinin yayla yolculugu basladi. Besiciler, koyunlariyla birlikte yüksek rakimli yaylalara dogru zorlu bir yolculuga çikti. Bu yolculugun sonunda besiciler, sürüleriyle yaklasik 4 ile 5 ay boyunca yaylalarda kalacaklar.

Niksar'da Koyunlarin Yayla Yolculugu Basladi
Niksar’da küçükbas hayvan yetistiriciligi yapanlar, Nisan ayiyla birlikte hava kosullarina bagli olarak yaylalara dogru yol almaya basladi.

Her yil oldugu gibi bu sene de ilçe merkezi ve köylerden gelen besiciler, hayvanlariyla birlikte yaylalara yöneldi. Özellikle hayvanlarini otlatmak amaciyla yaylalara çikanlar, kis aylarinda tüketecekleri süt ürünlerini elde ederek hayvanlarinin ot ihtiyacini karsiliyor. Küçükbas hayvan besleyen ve kurbanlik hayvan hazirligi yapan yetistiriciler, çoban ve koruyucu köpekler esliginde aksam saatlerinde ilçenin cadde ve sokaklarindan geçerken görüntülendi. Bu geleneksel yayla yolculugu, hem hayvanlarin bakimi hem de besicilerin yasam biçimi için önemli bir dönemi temsil ediyor.
Kaynak: İHA