IYI Parti'de Istifalar Nedeniyle Il Yönetimi Düstü

IYI Parti Trabzon Il Baskanligi’nda yasanan istifalar nedeniyle il yönetimi düstü.

IYI Parti'de Istifalar Nedeniyle Il Yönetimi Düstü
IYI Parti Trabzon Il Baskanligi yönetiminde birçok ismin istifasi nedeniyle il yönetimi düstü. Yomra Belediye Baskani Mustafa Biyik’in partisinden istifasinin ardindan Trabzon Il Baskanligi’nda basin toplantisi düzenlendi.

Il Baskanligi görevinden istifa ettigini belirten Fatma Baskan, 2023-2024 seçimlerinde partilerinin uygulamis oldugu stratejinin basarili olmadigini belirterek, “Özellikle yerel seçimlerde muhalefete karsi kullanilan dil ve söylemler seçmen nezdinde elestiriye ve süpheye sebebiyet verdi. IYI Parti’nin oylari gün gün eridi. Bizler sürecin gittigi noktanin farkindaydik fakat partimize zarar vermemek adina genel merkezin aldigi kararlar basariya götürmeyecek olsa da uyguladik. Parti aidiyetimizle birlikte çalistik. Vekilimiz Yavuz Aydin’la yerel seçimlerde birçok konuda fikir ayriligina düstük. Fakat seçim sürecinde partime zarar vermemek adina yine her seye ragmen süreci düzgün yönetmeye çalistim. Ancak IYI Parti olarak sinirli il ve ilçeler disinda ülke genelinde agir bir hezimete ugradik. Trabzon’da Mustafa Biyik baskanimizla Yomra Belediyesi’ni alarak mevcut belediyemizi koruduk” dedi.



“IYI Parti için tekrar bir çikis yakalama firsati vardi”

“Kendi söylemlerimizle çelistik, millete ve tabana ragmen siyaset yapilmayacagini gördük” diyen Baskan, “Bu durumun ardindan Genel Baskanimiz Meral Aksener bir kongre karari aldi ve aday olmayacagini belirtti.

IYI Parti için tekrar bir çikis yakalama firsati vardi. Partimizin çok degerli üç ismi kongrede adayligini açikladi.

Bunlardan birisi de sehrimizin gururu, bakanimiz Koray Aydin’di. Biz kendisini destekledik. Zaten Trabzon teskilatina yakisan da buydu. Trabzonlu bir genel baskan adayi varken baska bir adayi destekleyemezdik, bize yakismazdi. Süreçte diger genel baskan adaylarimizi da aradim ve hayirli olsun dileklerimi ilettim. Trabzon çok farkli bir sehirdir. Bu sehrin yazili olmayan kurallari, çok keskin normlari vardir. Bu sehir milliyetçidir, kendi adamini tutar. Kendinden olani her zaman destekler. Fakat IYI Parti Olaganüstü Kongresi’nde böyle olmadi. IYI Partililerin oylari ve emekleri ile siyaset yapan ve partimize umut olan Genel Baskan Sayin Koray Aydin’la dostluk yapip, yol yürüdügü halde desteklemeyenler oldu” seklinde konustu.



“Yasanan bu olaylardan sonra saglikli bir çalisma ortami kalmadigini düsünüyorum”

IYI Parti Trabzon Il Baskanligi görevinden istifa ettigini kaydeden Baskan, “Kongrede yasanan bazi olaylar bizi derinden sarsmistir. Yomra Belediye Baskanimiz Mustafa Biyik, kongrede oy kullanamamistir. Bilgileri yanlis girilmistir. Kasitli veya kasitsiz bilmiyoruz. Ancak bir önceki kongrede sorunsuz oy kullanabilen bir delegenin bu seçimde oy kullanamamasi süpheli bir durumdur. Kongre ile alakali çok daha fazla sey söyleyebilirim ancak siyasi etik geregi bu konulara fazla girmek istemiyorum. Sonuca gelecek olursak artik IYI Parti Il Baskani olarak yasanan bu olaylardan sonra saglikli bir çalisma ortami kalmadigini düsünüyorum. Bugün itibariyle yürütmüs oldugum IYI Parti Trabzon Il Baskanligi görevimden istifa ettigimi kamuoyu ile paylasmak istiyorum. Genel Baskan Müsavat Dervisoglu’na ve IYI Parti ailesine basarilar dilerim. Simdiye kadar benimle yol yürümüs il yönetim kurulu üyelerime, ilçe baskanlarima, teskilat mensuplarima ve partimize gönül veren herkese emeklerinden dolayi çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA