Hizan'in Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi Egitimini Tamamladi

BITLIS – Bitlis’in Hizan Kaymakami Nurhalil Özçelik, muhtemel bir dogal afete hazirlikli olunmasi amaciyla Hizan Kaymakamligi ve Bitlis Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) koordinesiyle yapilan çalisma dogrultusunda Hizan Arama ve Kurtarma (HAKUT) Derneginde egitimini basari ile tamamlayan 28 gönüllü vatandasa belgelerini verdi.

Hizan'in Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi Egitimini Tamamladi
Ögretmenevinde düzenlenen kahvalti programinda Hizan Arama ve Kurtarma (HAKUT) Dernegi Ekibi ile bir araya gelen Kaymakam Özçelik, “Ülkemizde yasanan afetler gönüllük sisteminin ne kadar gerekli ve önemli oldugu göstermistir. Dogal afetlerde AFAD’in yani sira gönüllü arama kurtarma ekiplerinin de çalismalari büyük önem arz ediyor. Asrin felaketi olarak nitelendirilen 6 Subat depreminde ilçemizdeki gönüllü arkadaslarimizla deprem bölgesinde birlikte çalisma firsatimiz oldu ve güzel sonuçlar elde ettik. Gönüllü olarak olusturulan bu ekiplerimizin sayisinin zamanla artacagini düsünüyorum. Ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz için nerede ve ne zaman ihtiyaç duyuluyorsa HAKUT ekibinin her zaman hazir olacagina inancim tamdir. Bizler de kaymakamlik olarak ilçemizdeki bu tür örnek çalismalara destek vermeye devam edecegiz. Katilim saglayan tüm vatandaslarimiza tesekkür ederim” dedi.

Düzenlenen programa Kaymakam Nurhalil Özçelik, Hizan Belediye Baskani Yahya Sam, Bitlis Il Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Erdal Tunçtan, Kizilay Bitlis Sube Baskani Ali Cengiz ve Hizan Arama ve Kurtarma (HAKUT) Dernegi ekibi katildi.

Kaynak: İHA