Turizm Cenneti Nemrut Krater Gölü'nün Yolu Açiliyor

Bitlis’in Tatvan ilçesi sinirlari içinde bulunan dünyanin 2. büyük krateri olan Nemrut Krater Gölü’nün karla kapli yolu özel idare ekipleri tarafindan ulasima açiliyor.

Turizm Cenneti Nemrut Krater Gölü'nün Yolu Açiliyor
Bitlis Il Özel Idaresi karla mücadele ekipleri kar kalinliginin yer yer 6 metreyi buldugu Nemrut Krater Gölü yolunun açilmasi için çalisma baslatti. Dün baslatilan çalisma 5 is makinesiyle devam ederken, yol açma çalismasinin bayramin 1 veya 2’nci günü bitecegi bildirildi.

Nemrut Dagi eteginde çalisma yürüten ekipler, turizmde önemli potansiyele sahip olan ve “Avrupali Seçkin Destinasyonlar (EDEN)” projesi çerçevesinde “Mükemmeliyet Ödülü” alan krater gölüne giden yolu baslatilan çalismayla 2 veya 3 gün içinde ulasima açacaklarini belirttiler.

Kentin turizmine katki sunan gölün yolunu açmak için karla mücadele çalismalarina basladiklarini belirten Il Özel Idaresi Merkez Santiye Sefi Nail Asit, “Yolda kar kalinligi yer yer 6 metreyi buluyor. Karla mücadelemizin son ayagi olan Nemrut Krater Gölümüzün yolunu açmaya bugün itibari ile basladik. Ilimiz için son derece önemli olan bu yolu açmaya basladik. Yolda yer yer kar kalinligi 5-6 metreyi bulmakta. Ülkemizin birçok yerinde insanlar denize girerken biz 1-2 gün içinde karla mücadelemizi tamamlamis olacagiz. Bayramin 1 veya 2’nci gününe kadar göle ulasmayi hedefliyoruz. Nemrut Krater Gölü yerli ve yabanci turistler açisindan çok önemli bir yere sahip. Bizlerde bunun bilincinde oldugumuz için 3 is makinesi, bir kepçe ve bir rotatifle çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA