Hamas Yetkilisi Ali Baraka Açiklamasi 'Israil Ile Olan Son Ateskes Teklifini Reddettik'

Hamas’in üst düzey yetkililerinden Ali Baraka, Misir’in baskenti Kahire’de Hamas ve Israil arasinda devam eden ateskes müzakerelerinde kendilerine sunulan son teklifi reddettiklerini açikladi.

ABD, Katar ve Misir’in arabuluculugunda Misir’in baskenti Kahire’de Hamas ve Israil arasinda ateskes müzakereleri devam ederken, Hamas’in üst düzey yetkililerinden Ali Baraka müzakerelerde kendilerine sunulan son teklifi reddettiklerini açikladi.

Adi açiklanmayan bir Hamas yetkilisi, müzakerelerde herhangi bir ilerleme kaydedilmedigini söylemisti.

Müzakerelere yakin olan bir kaynak ise, ateskes teklifinin ilk asamasinin yerinden edilmis Filistinli sivillerin Gazze Seridi’nin kuzeyine geri dönmesini ve günde 400 ila 500 tirlik gida yardiminin bölgeye ulastirilmasini içerdigini ifade etti.



“Müzakerelerde ilerleme kaydedildi”

Misir basini, üst düzey bir Misirli kaynaga dayandirdigi haberinde Kahire’de gerçeklestirilen Gazze’de geçici ateskes ve rehinelerin serbest birakilmasi anlasmasina yönelik yürütülen müzakerelerde ilerleme kaydedildigini duyurmustu.

Israil Disisleri Bakani Israel Katz ise, “Müzakerelerde kritik bir noktaya geldik. Evet basarili olursa çok sayida esir evlerine dönecek” demisti.
Kaynak: İHA