Diyarbakir'da Metruk Ev Yanindaki Evin Üzerine Çöktü

Diyarbakir’in Sur ilçesinde 30 yillik metruk ev, bitisigindeki evin üzerine çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, evin çevresine serit çekilerek önlem alindi.

Diyarbakir'da Metruk Ev Yanindaki Evin Üzerine Çöktü
Olay, merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi Behram Pasa Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokaktaki 30 yildir bos olan iki katli müstakil bir ev, iftar vaktinde çöktü. O esnada metruk yapinin yan tarafinda bulunan ev zarar gördü. Ihbar üzerine olay yerine polis ve zabita ekipleri sevk edildi. Olayda yaralanan olmazken, ekipler zarar gören evin ve metruk yapinin çevresine serit çekerek önlem aldi.

Olay anini anlatan ev sakini Aynur Ilhan, yetkililere metruk evin acilen yikilmasi çagrisinda bulundu. Ilhan, “Ben ev çöktügü esnada patates kizartiyordum. Evin duvarlari çöktügü sirada taslari benim evimin kapisini açti. O esnada çok korktum. 10 tane tas birden içeri girerken dedim belki tavan üstüme düsüyor. Içeri toz duman olunca göz gözü görmüyordu. Bagirmamla birlikte esim ve çocuklarim asagi indi. Biz canimizi zor kurtardik” dedi.

Ziya Gökalp Mahallesi Muhtari Muhsin Sanay ise, bu durumun daha önceki yillarda da yasandigini dile getirerek, “Olayin yasandigi ev tarihi bir yapidir. Bunun gibi tarihi evler her gün tehlike arz ediyor. Bu ilk degil. Daha önceki yillarda da bu evin bir kismi çökmüstü. Bu durumu yetkililere bildirmemize ragmen çözüm bulunamadi. Su anda mahallemizde böyle yapilar maalesef çok. Lütfen bu soruna bir çözüm bulun” diye konustu.

Kaynak: İHA