Çekmeköy'de Temel Kazisi Sirasinda Istinat Duvari Çöktü

Istanbul Çekmeköy’de bir insaatin temel kazisi sirasinda yan binanin istinat duvari çöktü. Mahalleli, binanin çökme tehlikesi nedeniyle yasanan soruna çözüm bekliyor.

Çekmeköy'de Temel Kazisi Sirasinda Istinat Duvari Çöktü
5 Nisan Cuma günü Çekmeköy Sultançiftligi Dilhan Sokak’ta iddiaya göre bir insaatin temel kazisi sirasinda yan binanin istinat duvari çöktü. Mahalle sakinleri, kazi çalismasinin önlem alinmadan gerçeklestirildigini belirttiler. Söz konusu binanin çökme riskiyle karsi karsiya kaldigini, bu yüzden de bina sakinlerinin uyuyamadigini dile getiren vatandaslar, yetkililerden soruna çözüm beklediklerini söylediler.

Mahalle sakinlerinden Kadir Öztürk, "Dün aksam buraya kepçe indi. Sabah kalktigimda burayi kazdilar. Buraya hiçbir önlem alinmadi. Kazdiktan sonra biz bir sey olmayacagini zannettik. Gece yattik, bir anda çökme oldu. Bu binanin alti bos. Her an çökme riski var. Bu konuda yetkililerden yardim talep ediyoruz" dedi.



"Binada çökme riski var"

Kazi çalismasinin yan tarafinda bulunan binada çökme riski oldugunu belirten Emre Gölve de, "Burada bir kazi çalismasi oldu önlem alinmadan. Buradaki binada su anda çökme riski var. Dolayisiyla kimse uyuyamiyor. Buradaki hatanin giderilmesini istiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA