Bakan Göktas Açiklamasi 'SED Ödemelerini Öne Çekerek Bugün Hesaplara Yatiriyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, "Ramazan Bayrami dolayisiyla Nisan ayi Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini öne çekerek bugün hesaplara yatiriyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarina yönelik her ay yapilan Sosyal ve Ekonomik Destek ödemelerini Ramazan Bayrami dolayisiyla öne çekerek bugün itibariyla hesaplara yatiracaklarini bildirdi. Bakan Göktas, çocuklarin sosyal açidan desteklenmesi ve egitim giderlerinin karsilanmasi için ‘Sosyal ve Ekonomik Destek’te bulunduklarini belirtti.

Aile odakli sosyal hizmet modelleri ile çocuklarin öncelikli olarak aile sefkati ve sicakligi ile yetisebilmeleri için gayret gösterdiklerini ifade eden Bakan Göktas, “Ramazan Bayrami dolayisiyla Nisan ayi Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini öne çekiyoruz. Bu kapsamda bugün itibariyla toplamda 897,6 milyon TL tutarinda destegi hesaplara yatiriyoruz“ dedi.

Çocuklarin aile ortaminda büyümelerinin, toplumsal degerlerin korunmasinda vazgeçilmez bir rolü olduguna vurgu yapan Bakan Göktas, “Çocuklarimizin milli degerlere sahip, kendine güvenen, egitimli ve saglikli birer fert olarak yetismeleri için tüm gayretimizle çalisiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA