Siverek AK Parti Teskilatindan Seçim Iptali Süreci Hakkinda Basin Açiklamasi

Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde seçimlerin iptali ve tekrardan yapilmasi karari üzerine, Siverek AK Parti ilçe teskilati tarafindan basin açiklamasi düzenlendi.

Siverek AK Parti Teskilatindan Seçim Iptali Süreci Hakkinda Basin Açiklamasi
Siverek’te yapilan 31 Mart Yerel seçimlerinde AK Parti Belediye Baskan Adayi Ali Murat Bucak 148 oy farkla Belediye Baskanligini kazanmasi üzerine, Yeniden Refah Partisi seçime saibe karistigi iddiasiyla Yüksek Seçim Kuruluna seçimlerin iptali için basvurdu.

Sanliurfa Il Seçim Kurulu tarafindan yapilan inceleme sonrasi, Siverek ilçesinde Belediye Baskanligi seçimlerin iptaline ve seçimlerin 2 Haziran’da tekrarlanmasina karar verdi.

Seçimi kazanan AK Parti’den basin açiklamasi

Seçimlerin iptali ve tekrarlanmasi karari üzerine Siverek AK Parti Ilçe Baskani Nedim Lale basin açiklamasi yapti. Lale basin açiklamasinda,” Sanliurfa il seçim kurulunun vermis oldugu Siverek Belediye baskanligi seçiminin iptali ile seçimin yenilenmesine dair karari aldik inceledik. Yapmis oldugumuz incelemede söz konusu kararin soyut verilere dayandigi ve yasada öngörüldügü sekilde seçimin iptalini gerektiren nedenlerin olmadigi için, il seçim kurulunun kararina karsi hukuki süreç izlenerek yüksek seçim kuruluna tarafimizdan itiraz edilmistir. Ancak alinan seçim yenilenme kararinin hukuki hiç bir dayanagi ve baskaca bir örnegi yoktur. Hukukun verecegi karara saygiliyiz, bu nedenle bize destegini sunan tüm dost akraba ve sevenlerimizden ricam bu hukuki süreci sogukkanlilikla ve sabirla beklemektir. Gayret bizden takdir Allah tandir” dedi.

AK Parti Baskan Adayi Ali Murat Bucak, mazbatasini alarak göreve baslamisti.
Kaynak: İHA