Pamukkale Belediyesi'nde Yeni Dönemin Ilk Toplantisi Gerçeklesti

31 Mart 2024 Yerel seçimleri sonucunda Pamukkale Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ali Riza Ertemur baskanliginda ilk meclis toplantisi gerçeklestirildi.

Pamukkale Belediyesi'nde Yeni Dönemin Ilk Toplantisi Gerçeklesti


Son yapilan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP, 10 yildir AK Parti yönetiminde olan Pamukkale Belediyesi’ni Ali Riza Ertemur öncülügünde büyük bir farkla kazandi. Yerel seçim sonucunda Ali Riza Ertemur en yakin rakibine 17 puan oy farki atarak baskan seçildi. CHP bu seçimde belediye meclis üyeliginde de büyük bir üstünlügü yakaladi. Pamukkale Belediyesi’nde Baskan Ertemur ile birlikte 26 CHP meclis üyesi, 8 AK Parti ve 4 MHP meclis üyesi bulunuyor.

“Pamukkale’ye güzel hizmetler yapacagiz”

Pamukkale Belediye Meclis Salonu’nda yeni meclis üyelerinin katilimi ile gerçeklesen ilk toplantida Pamukkale Belediye Baskani Ali Riza Ertemur açilis konusmasi yapti. “Önemli bir Yerel Seçim sürecinin ardindan simdi çalisma ve Pamukkale’ye hizmet etme zamani! Inaniyorum ki memleketimiz için güzel hizmetlere imza atacak ve Pamukkale’yi daha iyi noktalara tasiyacak kararlar alacagiz” diyen Baskan Ertemur, “Birlik ve beraberlik içinde önümüzdeki 5 yillik süreyi de saglikla, huzurla geçirecek, Pamukkale’mize yapilacak her türlü hizmette ortak kararlarda bulusarak güzel hizmetlere imza atacagiz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettigi Cumhuriyet çatisi altinda, O’nun isaret ettigi dogrultuda ve O’nun belirlemis oldugu ilkeler çerçevesinde çalismalarimizi yerine getirecegiz. Her daim vatandasin sesine kulak verecegiz. Nerede bir hizmet ihtiyaci varsa, bizler de orada olacagiz. Geçtigimiz dönemde hep birlikte yogun ve önemli bir seçim sürecini yasadik. Ancak bu süreç geride kaldi. Simdi Pamukkale’mize hizmet etmek için bu salonda bulunuyoruz. Bir masa etrafinda istisare ederek inaniyorum ki oy birligi ile hizmetlerimizi yapacagiz. Sonuçta bir aileyiz. Bu çerçevede birlik, beraberlik ve huzur içerisinde Pamukkale’de yasayan 346 bin nüfusa hizmet götürmenin çabasinda olacagiz. Bu salonda alacagimiz bütün kararlar; Pamukkale’mize ve Denizli’mize hayirli ugurlu olsun” dedi.



Baskanvekilleri belirlendi

Pamukkale Belediye Meclisi’nde bulunan partilerin grup baskan vekilleri belirlendi. CHP Grup Baskanvekili Himmet Keysan olurken, AK Parti Grup Baskanvekili Osman Nuri Nazlier ve MHP Grup Baskanvekili Rasit Özdemir oldu. Toplantida basinda AK Parti listesinden meclis üyesi seçilen MHP’li isimler kendi gruplari ile yola devam edeceklerini bildirdi. Ardindan 1. Baskanvekili seçimine geçildi. CHP’den Özcan Dama, AK Parti’den Osman Nuri Nazlier ve MHP’den Erkan Tikiroglu aday gösterildi. Gizli oylama ile yapilan seçimde CHP’den Özcan Dama 25 oyla 1. Baskanvekili oldu. 2. baskanvekilligi için CHP Mahinur Dingil’i AK Parti Ismail Balaban aday gösterdi. MHP’nin aday göstermedigi seçimde CHP’den Mahinur Dingil 26 oyla 2. Baskanvekili seçildi. Baskanvekillerinin görev süresi 2 yil olacak.

Divan katip üyeleri belli oldu

Gizli oyla yapilan seçimler sonucunda 2 yil boyunca asil Divan Kâtip Üyeleri CHP’den Betül Yigit ve Emirhan Gönültas, yedek Divan Katip Üyeleri ise Aysenur Karaca ve Ibrahim Savan seçildi. Seçimin ardindan ilk kez gerçeklestirilen Pamukkale Belediye Meclisi toplantisinda encümen üyeleri seçildi. CHP, Bülent Taylan Kaplan, Süleyman Koç, Mustafa Gülmez’i, AK Parti Ensar Çaray’i, MHP ise Hakan Çetinkaya’yi aday gösterdi. Gizli yapilan oylama sonunda CHP’den Bülent Taylan Kaplan, Süleyman Koç, Mustafa Gülmez encümen üyeliklerine seçildiler. Baskan Ali Riza Ertemur’un baskanliginda yapilan Pamukkale Belediye Meclisi Toplantisi’nda Meclis Ihtisas Komisyonlari’nda görev alan isimler de belirlendi. Toplantiyla Pamukkale Belediyesi’nde 2024-2029 döneminde görev yapacak isimler belirlenmis oldu.
Kaynak: İHA