Netanyahu Açiklamasi 'Rehineler Teslim Edilmeden Ateskes Olmayacak'

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, kabine toplantisinin ardindan yaptigi açiklamada “Rehineler teslim edilmeden ateskes olmayacak” dedi. Ayrica, Israilli bir hükümet yetkilisi, Israil’in Misir’in baskenti Kahire’deki müzakerelere heyet gönderecegini söyledi.

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, haftalik kabine toplantisinin ardindan basin açiklamasi yapti. Israil halkina “birlik” olun çagrisi yapan Netanyahu, Hamas’a karsi tam “zafer” elde edilecegini ifade ederek, “Zaferden bir adim uzaktayiz. Ancak ödedigimiz bedel aci doku ve yürek parçalayici” açiklamasini yapti. Geçici ateskes ve rehinelerin serbest birakilmasi anlasmasina yönelik müzakerelere deginen Netanyahu, “Uluslararasi topluma açikça ifade ettim. Rehineler teslim edilmeden ateskes olmayacak. Bu, Israil hükümetinin politikasidir ve Biden yönetiminin bunu hala kendi pozisyonlari oldugunu açikça ifade etmesini de memnuniyetle karsiliyorum” dedi.

Artan uluslararasi baskilara ragmen Israil’in Hamas’in asiri taleplerine ‘teslim olmayacagini’ kaydeden Netanyahu, “Anlasmayi engelleyen Israil degil. Hamas anlasmayi engelliyor” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan kabine toplantisinin ardindan açiklama yapan adini açiklamayan Israilli bir hükümet yetkilisi, Israil’in Misir’in baskenti Kahire’deki müzakerelere heyet gönderecegini söyledi.



Müzakerelere MOSSAD Baskani da katilacak

CIA Baskani William Burns ve Katar Basbakani Katar Basbakani Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani görüsmeler için Kahire’ye varmisti. Bugün yeniden baslamasi beklenen müzakerelere Burns ve Al-Thani’nin yani sira MOSSAD Baskani David Barnea ve Israil iç istihbarat servisi Shin Bet Baskani Ronen Bar’in da katilmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA