Ingiltere Disisleri Bakani Cameron Açiklamasi '(Israil'e) Destegimiz Kayitsiz Sartsiz Degil'

Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron, Israil’in Gazze Seridi’nde aralarinda 3 Ingiliz’in de bulundugu 7 yardim görevlisini öldürdügü hava saldirisinin ardindan yaptigi açiklamada, “Destegimiz kayitsiz sartsiz degil. Böylesine basarili bir demokrasinin kendisine meydan okundugunda bile uluslararasi insani hukuka uymasini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Ingiltere Disisleri Bakani Cameron Açiklamasi '(Israil'e) Destegimiz Kayitsiz Sartsiz Degil'
Israil’in Gazze Seridi’nde görev yapan World Central Kitchen’a (WCK) bagli 7 çalisana yönelik saldirisina dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Öldürülenler arasinda 3 Ingiliz’in bulunmasi nedeniyle saldiri, Ingiltere’den de tepki gördü. Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron, Ingiltere’nin en büyük gazetesi The Sunday Times’daki köse yazisinda Israil’e destegin kayitsiz sartsiz olmadigini yazdi. Cameron, “Destegimiz kayitsiz sartsiz degil. Böylesine gururlu ve basarili bir demokrasinin kendisine meydan okundugunda bile uluslararasi insani hukuka uymasini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Gazze Seridi’ndeki insani duruma da deginen Cameron, Israil’In daha fazla yardima izin vermemesi halinde kitlesel açlik riskinin ortaya çikabilecegi uyarisinda bulundu. Cameron, Birlesik Krallik’in 7 Ekim’den bu yana en önemli odak noktasinin “esirlere ve ailelere destek” oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA