Baskan Tamer Mandalinci, Ilk Meclis Toplantisini Yapti

Bodrum Belediyesi 2024 Yili Nisan Ayi Meclisi, Belediye Baskani Tamer Mandalinci baskanliginda gerçeklesti.

Baskan Tamer Mandalinci, Ilk Meclis Toplantisini Yapti


Bodrum Belediye Baskani Tamer Mandalinci ile yeni dönemin meclis üyeleri, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki 2024 Yili Nisan Ayi Meclis Toplantisi’nda bir araya geldi.

Gündem maddelerinin görüsülmesi öncesinde meclis açilis konusmasi gerçeklestiren Baskan Tamer Mandalinci sunlari söyledi:

Kamu kaynaklarini etkin, ekonomik ve verimli kullanarak; hesap verilebilir, katilimci, seffaf bir yönetim anlayisini benimsemek zorundayiz. Bu konudaki fikir ve önerilerinizi önemsedigimi bilmenizi isterim. Bu mecliste Bodrum’un yararina kararlar alacagimizdan kimsenin süphesi olmasin. Dikkat etmemiz gereken bazi hususlari belirtmek isterim: Tek bir merkezimiz var: Halkçi belediyecilik! Bu nedenle; vatandasimizin mutlulugunu her seyin önüne koymaliyiz. Kent imkanlari ve gelirlerini adil ve hakça bölüstürmeye özen göstermeliyiz" dedi.



Ortak akilla, is birligiyle Bodrum için daha iyiye, daha güzele ulasmak ugruna meclis üyeleri ile birlikte çalisacaklarini kaydeden Mandlinci, "Bodrum’umuzu kalkindirmak için hep beraber üretecek, kentimizi birlikte yüceltecegiz. Daha güzel yarinlara hep birlikte ulasacak, kamu yararini önceleyen is birlikçiler olarak uzlasma-uyum-müzakere ile ortak paydada bulusarak kararlar alacagiz. ‘Isimiz Gücümüz Bodrum’ olacak. Simdiden is birliginiz için tesekkür ederim" diye konustu.



Kendisine destek verenleri de unutmayan Mandalinci, "Ellerini her zaman omuzumda hissettigim Cumhuriyet Halk Partisi ailesine, kiymetli meclis üyelerine minnettarim. Her konuda oldugu gibi siyaset hayatimda da destekleriyle beni güçlendiren sevgili ailem; annem, babam, kiymetli esim, akrabalarima ve tüm dostlarima tesekkürü bir borç bilirim. Hepiniz iyi ki varsiniz!" ifadelerini kullandi.

Mazeretlerin oylanmasi ve 5393 Sayili Belediye Kanunu’nun 55. Maddesi ve Meclis Çalisma Yönetmeligi’nin 22. Maddesi Geregi ’Bodrum Belediyesi 2023 Yili Denetim Raporu’nun’ meclis bilgisine sunulmasi ile devam eden mecliste ilk olarak iki yil süreyle görev yapacak olan meclis baskanlik divani belirlendi.
Kaynak: İHA