Ayder Yaylasi Ramazan Bayrami Tatiline Hazir

Rize’nin dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylasi Ramazan Bayrami tatilinde misafirlerini agirlamaya hazirlaniyor.

Ayder Yaylasi Ramazan Bayrami Tatiline Hazir
Dogu Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm merkezleri arasinda yer alan Rize’nin Çamlihemsin ilçesindeki Ayder Yaylasi’ndaki turistik isletmeler Ramazan ayinin sonuna gelinmesi ve bayram tatilinin yarindan itibaren baslayacak olmasi nedeniyle rezervasyonlarda ciddi bir doluluga ulasti.

Ayder Yaylasi’nin yarindan itibaren yogun bir bayram tatili hareketliligine girecegini belirten otel isletmecisi Zeynep Hasimoglu, “Rezervasyonlar güzel gözüküyor. Cumartesi günü itibariyle misafirlerimiz gelmeye baslar. Güzel bir bayram tatili olacak. Konaklamali, günü birlik ziyaretler olacak. Yaylalar henüz açilmadi ama görünen güzel bir bayram tatili olacak. Hem turizmci olarak hem de burada yasayan biri olarak havalimani bizim yüzümüzü güldürüyor. Ayder’de 12 ay turizmi konusabiliyoruz. Gelecekte de beklentimiz yüksek. Geçtigimiz ay Ramazan ayi ve seçim dönemiydi. O yüzden zaten durgundu. Yarindan itibaren güzel bir yogunluk baslayacak" seklinde konustu.

Yayladaki otellerin neredeyse tamaminin doldugunu ifade eden Erkan Yilmaz, “Ayder’i bayram yogunluguna hazirlamaya çalisiyoruz. Kis ayindan çiktik. Ayder’de çevre temizligi yapiyoruz. Yolari temizliyoruz. Bayramda 9 gün tatil olmasi sebebiyle yogun bir katilim bekleniyor. Gelen misafirlere temiz bir Ayder göstermek istiyoruz. Otellerimizin birçogu da neredeyse doldu. Yüzde yüz doluluk olmasa da yogun bir doluluk var. Gelenleri insallah memnun bir sekilde göndeririz. Firtina öncesi sessizlik burada. Cumartesinden itibaren eski Ayder olacak diye tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA