AK Parti'den Ardahan'da Seçim Sonuçlarina Itiraz

Ardahan’da 31 Mart seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre CHP adayi Faruk Demir, en yakin rakibi AK Parti adayi Yunus Baydar’in 174 oy önünde seçimi kazandi. AK Parti seçim sonuçlarina itiraz etti.

AK Parti'den Ardahan'da Seçim Sonuçlarina Itiraz
AK Parti toplanti salonunda partililerle bir araya gelerek seçim sonuçlarina yapilan itiraz ile ilgili AK Parti teskilati adina konusan AK Parti Ardahan il seçim isleri Baskani Avukat Mehmet Yagmur Kurukaya, yapilan itirazin oy çoklugu ile kabul gördügünü ve seçimin yenilenmesine karar verildigini ifade etti.

Kurukaya, "Yapmis oldugumuz itiraz oy çokluguyla kabul görerek, seçimin yenilenmesine karar verilmistir. Verilen bu karardan da anlasilacagi üzere, yapmis oldugumuz itirazlar gerekçeli ve hukuka uygundur. Söz konusu karar il seçim kuruluna itiraz yolu açik olmak üzere verilmis olup itiraz sürecinin tamamlanmasi beklenmektedir."

AK Parti Belediye Baskan adayi Yunus Baydar ise yaptigi konusmada, ’’Özellikle seçim günü, seçim isleyisinde ve seçim sonucunda oy sayim islemleri esnasinda yapilan bir kisim usulsüzlükleri, yanlislari ve manüpülasyonlari bizatihi tutanaklara geçirerek tespit ettigimiz hususlari birinci asamada ilçe seçim kuruluna iletmistik. Bugün ilçe seçim kurulundan bir karar çikti. Fakat rakibimiz sonuçlar daha kesinlesmeden kendisine yakin kanallara çikarak bu kurulun kararini minimize etmeye, bu kurula katilan ve bu kurulda olan insanlarin çogunluk iradesini yok sayarak bir anlamda toplumu manipüle etmeye çalistigini gördük. Su anda Ardahan’daki fiili durum su sekilde ve 12 bin 800 seçmen geçerli oy kullanmis. Ve bu oylardan 640 tane geçersiz oy kabul edilmis. Su anda sonuçlandirma tutanaklarinda 174 oy farki var aramizda. Buradaki bir sandiktaki manipülasyon bile seçim sonuçlarini degistirmeye yetiyor. Birakin 1 sandigi biz 9 sandikla ilgili tutanaklariyla birlikte ilçe seçim kuruluna basvurumuzu yaptik. Su anda yasal olan hakkimizi kullaniyoruz, hukuka ve hukukun üstünlügüne güveniyoruz. Il seçim kurulu ve YSK’da itiraz süreçleri bitmeden kalkip da Türkiye’de böyle bir yaygara yapmasini üzüntü ile karsiladim. Bizim çabamiz Ardahanli hemserilerimizin iradesinin sandiga yansimasidir.

AK Parti Belediye Baskan adayi Baydar, ’’Ardahan’daki seçimlerin Van’la mukayese edilmesi dogru degil’’ dedi.

Adalete güvendiklerini söyleyen Baydar son olarak, ’’Biz adalete güveniyoruz. Il seçim kurulunun da bu somut matbu evraklara ve sundugumuz görüntülere ve birçok kanita dayanarak ilçe seçim kurulunun vermis oldugu seçimin yenilenmesi kararini onaylayacagina inaniyoruz’’ dedi.

edecegine inaniyoruz” diye konustu.



CHP itiraz edecek

AK Parti’nin itirazi sonrasi seçimin yenilenmesi karari CHP yönetiminde tepkiyle karsilandi. CHP’nin cuma günü Il Seçim Kurulu’na itirazda bulunacagi ögrenildi. Ardahan Belediye Baskanligi seçimiyle ilgili karari Il Seçim Kurulu verecek.
Kaynak: İHA