Mustafa Bozbey Açiklamasi 'Sehri Yeniden Planlamak Zorundayiz'

Insaat Müteahhitleri Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (IMSIAD) düzenledigi iftar yemeginde is insanlari, siyasiler ile bulustu. Bursa Büyüksehir Baskani Mustafa Bozbey, "Çevre düzeni planini bir an önce gündemimize alacagiz. Sehri yeniden planlamak zorundayiz" dedi.

Mustafa Bozbey Açiklamasi 'Sehri Yeniden Planlamak Zorundayiz'
Insaat Müteahhitleri Sanayici ve Is Insanlari Dernegi tarafindan bir restoranda düzenlenen iftar yemegine Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, CHP Il Baskani Nihat Yesiltas, CHP Bursa Milletvekili Orhan Saribal ve is insanlari katildi.

IMSIAD Baskani Seref Demir, “Insaat sektörü 250 alt sektörü etkileyen, ülke ekonomisinin lokomotif görevini üstlenen bir sektör. Bunun yani sira insaat sektörünü diger sektörlerden ayiran en bariz özelliklerden biri de istihdam ettigi kesim. Insaat sektörünün istidam ettigi kesim sektör durdugu zaman baska bir alanda istihdam etme sansimiz neredeyse yok. Dolayisiyla bir toplumun gelir seviyesi en düsük olan bireylerinin istihdam edilmesi açisindan sektörün devamli canli tutulmasi çok önemli. Ticari olarak kaygilarimiz var ama olayin bir de sosyal boyutu var. Olmasi muhtemel bir Marmara Depremi ve 6.7 milyon yapi stoku ile ülkenin beka sorunu olarak görülen bu soruna çözüm olacak sektörün durma noktasina gelmesi kabul edilebilir bir durum degil” dedi.

Çevre düzenleme planini bir an önce gündemine alacagini ifade eden Bursa Büyüksehir Baskani Mustafa Bozbey, “Insaat sektörünün tikanmasinin sebebine arsa diyoruz. Fakat yillardir çevre düzeni plani yapilmadigi, fay hatlarinin belirlenmemesi, sivilasma potansiyeli olan alanlarin belirlenmemesi ve bunlarla ilgili çalismalar yapilmadigindan kaynakli. Müteahhit arkadaslarimizin bu konuda sorunlarini biriktiriyoruz. Burada planlamanin devreye girmesi lazim. Çevre düzeni planini bir an önce gündemimize alacagiz. Sehri yeniden planlamak zorundayiz. 17 Agustos 1999 yilindaki depremden sonra yapilmasi gerekenler yapilamadigi ya da yapilmak istenmedigi için Bursa hormonlu bir sekilde büyümeye devam etti. Sehir yesilini, tarim alanlarini kaybetti ve birçok degerini yitirdi. Nilüfer’de 20 yil boyunca depreme yönelik çok farkli isler yaptik. 6 Subat depreminde sadece Nilüfer’de yapmis oldugumuz mahalle afet konteynirlari ve mahalle afet gönüllüleri olmus olsaydi bugün o depremde birçok vatandasimiz aramizda olurdu. Onu birçok yere anlattik ama yaptirtamadik. Nilüfer’de biz 28 mahallemizde gerçeklestirmistik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA