Sile'de 10 Bin Fidan, Filistinli Sehitler Için Toprakla Bulusturuldu

Israil’in saldirilari nedeniyle Gazze’de sehit olan Filistinliler için, Türk Diyanet Vakfi tarafindan ‘1 Iyilik 1 Fidan’ projesi kapsaminda düzenlenen fidan dikim töreniyle Sile’de 10 bin fidan dikilerek hatira ormani olusturuldu.

Sile'de 10 Bin Fidan, Filistinli Sehitler Için Toprakla Bulusturuldu


Israil’in saldirilari nedeniyle Gazze’de sehit olan Filistinliler için Sile’de anlamli bir etkinlik düzenlendi.

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) tarafindan ‘1 Iyilik 1 Fidan’ projesi kapsaminda düzenlenen etkinlikte, Istanbul Orman Bölge Müdürlügü’nün tahsis ettigi alana fidanlar dikildi. TDV Istanbul Gençlik Kollari, TDV Istanbul Kadin Kollari, TDV yurdu ögrencileri ve bagisçilarin katilimiyla 10 bin fidanin toprakla bulusturulmasiyla Filistinli sehitler için hatira ormani olusturuldu.

Sile Müftüsü Necmi Ünsal, “Sile Müftülügü olarak Türkiye Diyanet Vakfi faaliyetlerinden biri olan ’1 Iyilik 1 Fidan’ faaliyetine katildik. Gazze’de sehit olan kardeslerimiz için olusturulan fidan dikme alanindayiz su an. Amacimiz Gazze konusundaki hassasiyetimizi ön plana çikarmak. Bütün dünyanin Gazze’de ölen çocuklar için, kadinlar için, insanlar için duyarli olmasini saglamak” dedi.



Türkiye Diyanet Vakfi Proje Sorumlusu Betül Sahin, “Türkiye Diyanet Vakfi Kadin Aile Gençlik Hizmetleri Müdürlügü olarak ’1 Iyilik 1 Fidan’ projesi kapsaminda bugün burada Gazze sehitlerimiz adina bir hatira ormani olusturuyoruz. 10 bin fidandan olusan hatira ormanimizda bugün temsili fidan dikim töreninde gönüllülerimiz, ögrencilerimiz ve bagisçilarimizla birlikteyiz. Insallah bu fidanlarin yeserdigi büyüdügü gibi Gazze zaferine de vesile olacak bir çalisma, farkindalik olusur bu etkinlikte. Islam cografyasi için vefat eden sehitlerimize rahmet ve minnetle dualarla bu fidanlari dikmeye çalisiyoruz. Ögrencilerimizin her biri bir fidani dua ile toprakla bulusturuyor. Tüm mazlum cografyalarda zulüm gören, sehit olan kardeslerimizin ruhuna degsin insallah” diye konustu.

Kaynak: İHA