Öz Iplik Is, HAK-IS Ve Bagli Sendikalarla Birlikte 1 Mayis'i Kocaeli'de Kutlayacak

Öz Iplik Is Sendikasi, HAK-IS ve bagli sendikalarla birlikte 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nü, Kocaeli’de kutlayacagini açikladi.

Öz Iplik Is, HAK-IS Ve Bagli Sendikalarla Birlikte 1 Mayis'i Kocaeli'de Kutlayacak
Öz Iplik Is Sendikasi, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlamalari çerçevesinde, HAK-IS ile birlikte tüm bagli sendikalari ile birlikte Kocaeli’nde olacaklarini açikladi.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Öz Iplik Is Sendikasi Genel Baskani Rafi Ay, "Konfederasyonumuz HAK-IS ve bagli sendikalarla birlikte, 1 Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Gününde Kocaeli’de, çevre illerden gelen teskilatimizla bir araya gelecegiz. 81 ilde okuyacagimiz 1 Mayis bildirisi ile sorunlarimizi ve taleplerimizi dile getirecegiz” dedi.

Öz Iplik Is Sendikasi Genel Baskani Rafi Ay, 1 Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Günü dolayisiyla yaptigi açiklamada su degerlendirmelerde bulundu:

“Konfederasyonumuz HAK-IS’in öncülügünde, kardes sendikalarimizla birlikte kitlesel olarak bu yil 1 Mayis’i Kocaeli’de kutlayacagiz. Emekçilerle, tüm yurttaslarimizla birlikte dayanisma içinde ücretlerimizdeki vergi yükünü, sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri, enflasyon karsisinda ezilen emekçilerin sorunlarini dile getirecegiz. Filistin ve Gazzeli kardeslerimizle dayanisma duygularimizi ifade edecegiz. 1 Mayislar; coskuyla kutladigimiz ve çalisma hayatindaki sorunlari dile getirdigimiz, çözüm istedigimiz günlerdir. Bu yil ise sirtimizda maalesef her zamankinden daha agir yüklerle meydanlara çikiyoruz. Enflasyondan ve ekonomik dengesizlikten en fazla olumsuz etkilenen maalesef bizler, emekçiler oldu. Dolayli vergiler, gelir vergisi yükü, gelir vergisi tarifesindeki adaletsizlikler isçi kesiminin üstelendigi aci yüklerdir. Enflasyon sikintisinin emekçi aleyhine sonuçlar dogurdugunu biliyoruz. Isten çikarmalarin oldugu, sektörde istihdamin azaldigi bir süreç yasiyoruz. Hayat pahaliligi, vergi yükü nedeniyle is barisi da bozulmaktadir. Içinde bulundugumuz ekonomik ve sosyal sartlar sebebiyle sendikali, düzgün çalisan, is barisini koruyan isyerlerinin sayisi da maalesef azalmaktadir. Emekçiler, ne yüksek enflasyonun ne de sektörel zorluklarin sorumlusudur. Biz Öz Iplik Is Sendikasi olarak; çalisma hayatina katkilari tartisilamayacak kadar önemli olan ve insan hayatina dokunan, emegi ve emekçiyi koruyan çalismalar yapiyoruz. Tüm taraflarla bir araya gelerek, tartisarak, sektörümüzün toparlamasi için de elimizden geleni yapmaya haziriz. Tüm emekçileri sendikali olmaya, isverenleri Anayasal haklari tanimaya, siyasetçileri de Anayasal hak olan örgütlenmeyi engelleyenlere karsi Anayasa’nin gücünü göstermeye, örgütlenmenin önünde bahane olusturmayi saglayan düzenlemeleri kaldirmaya çagiriyoruz. Sektörümüzde bulunan tüm emekçileri Öz Iplik Is’te örgütlenmeye davet ediyoruz. Basta tekstil emekçileri olmak üzere tüm çalisanlarin 1 Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Gününü kutluyoruz.”
Kaynak: İHA