Eskisehir'de Yazlik Ayakkabilar Raflarda Yerini Aldi

Eskisehir’de mevsim degisikligiyle birlikte havalarin isinmasiyla esnaf, kislik ayakkabilari raflardan indirerek yazlik modelleri yerlestirmeye basladi.

Eskisehir'de Yazlik Ayakkabilar Raflarda Yerini Aldi
Esnaf Hüseyin Samet Güven, bu yil erken baslayan sicak havalarla birlikte kislik ayakkabi talebinin azaldigini belirtti.

Kis sezonunun Subat ayinda bitirmeye basladigini bu yil erken yazlik sezonuna giris yaptiklarini anlatan Güven, Ramazan bayram öncesi satislarinin iyi oldugunu, ancak bayram sonrasi bir durgunluk yasadiklarini söyledi.

Samet Güven, yaz sezonuyla birlikte özellikle bayanlarin tercihinin sandalet ve terlikler oldugunu dile getirdi. Güven, spor ayakkabilarin ise genellikle Temmuz ve Agustos aylarinda talep gördügünü söyleyerek “Kis sezonunu Subat ayinda bitti. Bu yil erken yazlik sezona basladik. Bayramdan dolayi satislarimiz iyiydi, ama bayramdan sonra bir durgunluk oldu. Mayis ayindan itibaren yaz sezonu ayakkabilari tamamen baslamis olacaktir. Genelde yazin spor ayakkabilar tercih ediliyor. Ama mayis ve haziran aylarinda bayanlar genelde sandalet ve terlikler ön plana çikiyor. Spor ayakkabilar ise temmuz ya da agustosta aylarinda öne çikiyor. Genelde kadin ya da erkek fark etmeksizin fileli diye tabir edilen spor ayakkabilari tercih ediyorlar. Artik eskisi gibi klasik ayakkabilar kalmadi, spor ayakkabilara ragbet daha çok. Ayakkabi fiyatlari kategorisine göre degisiyor. Örnek vermek gerekirse, deri ayakkabilar 1 bin TL, spor ayakkabilar 700 TL ile 2 bin 500 TL arasinda. Piyasada 200 lira gibi daha ucuz ayakkabilar da var. Fiyatlar kalitesine göre degisiyor” dedi.

Kaynak: İHA