Yasak Kalkinca Vatandaslar Oto Lastikçilerde Yogunluk Olusturdu

Zorunlugu kis lastigi uygulamasinin sona ermesi ve havalarin isinmasiyla birlikte oto lastikçilerde yogunluk yasanmaya baslandi.

Yasak Kalkinca Vatandaslar Oto Lastikçilerde Yogunluk Olusturdu
1 Nisan tarihi itibariyle sona eren kis lastigi uygulamasi nedeniyle Elazig’da vatandaslar araçlarina yaz lastigi taktirmak için oto lastik tamircilerinin yolunu tuttu. Yasa geregi zorunlu hale getirilen kis lastigi dönemi sona ererken, Elazig sanayi sitesinde lastikçilerde yogun mesai basladi.

Vatandaslarin yaz lastiklerini taktirmak için oto lastikçilere akin etmesi sanayi esnafinin yüzünü güldürdü.

Isletme sahibi Emre Kaya, ’’1 Aralikta baslayan kislik lastigi uygulamasi 1 Nisan itibariyle kalkmis bulunmakta. Güvenli bir sürüs, yakit tasarrufu, araç performansi ve lastik ömrü için mevsimine uygun lastik takmak her zaman daha önemlidir. Kazalarin çogu mevsim sartlarina uymayan lastik takimlarindan dolayi oluyor bunun için yazin yazlik kisin ise kislik lastik takmamiz gerekiyor. Mevsim degisikligi yüzünden bizlerde de bir yogunluk söz konusu. Fiyatlara geçen seneye oranla zam geldi. Su anda en düsük 400 liraya degisim yapiyoruz” dedi.

Lastik degisimine gelen vatandaslardan Ibrahim Halil Karabulut, ’’Herkesin lastik kurallarina uymasi gerekiyor. Kisin kislik lastigini yazin da yazlik lastigini kullanmak lazim. Hem havalarin yagisli olmasi hem de benim bulundugum semt yüksek oldugu için lastikleri degistiremedim” diye konustu.

Arabasinin lastiklerini degistiren bir baska vatandas Zülküf Cömert ise ’’Artik lastik degisim sezonu geldi. Kislik lastikleri çikartip yazlik lastikleri taktik. Vatandaslar kendi lastikçilerine gidiyor bundan dolayi da bütün lastik degisim yerleri kalabalik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA