Sehirlerarasi Otobüslerde En Çok Kaza Uykusuzluktan

Kirklareli Emniyet Müdürlügüne bagli Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü görevlilerince, sehirlerarasi yolcu tasimaciligi yapan otobüslerin karistigi kazalar incelendi. Ekipler denetimler için sivil olarak otobüs yolculuklari gerçeklestirdi. Incelemeler sonucunda kazalarin özellikle gece 02.00-08.00 saatleri arasinda yorgunluk ve uykusuzluga bagli olarak meydana geldigi tespit edildi.

Sehirlerarasi Otobüslerde En Çok Kaza Uykusuzluktan
Yapilan incelemelerde sürücü/yolcularin emniyet kemeri kullanmamasina bagli olarak kazalarin sonuçlarinin agir oldugu da tespit edildi. Bu nedenlerle sehirlerarasi yolcu tasimaciligi yapan otobüslerin sürekli olarak denetlenmesi ve soförler üzerinde Algilanan Yakalanma Riski Duygusunun yogun sekilde hissettirilmesi amaciyla 2 ay boyunca otobüsler ile seyahat edilerek sivil otobüs denetimleri yapildi.

22 otobüsün sivil trafik görevlileri tarafindan seyahat edilerek denetimi yapildi. Denetimlerde toplam 3 sürücüye 3 ayri sebepten ceza uygulandi ve seyahat eden yolcular yapilan sivil otobüs denetimleri konusunda bilgilendirildi.

Kazalarla ilgili incelemeler sonucunda kazalarin özellikle gece 02.00-08.00 saatleri arasinda yorgunluk ve uykusuzluga bagli olarak meydana geldigi tespit edildi.
Kaynak: İHA