Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Baskanliginda Toplandi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz baskanliginda toplandi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz baskanliginda toplandi. Cumhurbaskanligi Külliyesi’ndeki toplantiya, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraktar, Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Ticaret Bakani Ömer Bolat, Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskani Ibrahim Senel, Merkez Bankasi Baskani Fatih Karahan ile ilgili kurum ve kuruluslarin temsilcileri katildi.

Toplantinin ardindan yazili açiklamada bulunuldu. Açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Her ay düzenli olarak gerçeklestirdigimiz Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantilarinda ekonomiye iliskin degerlendirmeler yapilarak Orta Vadeli Program (OVP) kapsaminda hayata geçirmekte oldugumuz politikalar ve yapisal refomlar bütüncül bir sekilde ele alinmaktadir. Bugün gerçeklestirilen 2024 yili üçüncü EKK toplantisinda son dönem makroekonomik gelismeler ele alinirken önümüzdeki döneme iliskin öncelikler istisare edilmistir. 2023 yili Eylül ayinda yayimladigimiz OVP’de ekonomideki yol haritamizi belirledik. Programimizin temel hedefi olan enflasyonu kalici olarak düsürmeye yönelik güçlü politikalari uygulamaya devam ediyoruz. Para politikasindaki siki durusun ihtiyatli maliye politikasi ile desteklenmesi neticesinde yilin ikinci yarisinda yillik enflasyonda belirgin bir gerileme beklenmektedir.

Önümüzdeki dönemde OVP ve On Ikinci Kalkinma Plani kapsaminda belirledigimiz politikalarimizi uygulamaya kararlilikla devam edecegiz. Temel önceligimiz olan enflasyon ile mücadelemizi sürdürecek, Türkiye Yüzyili vizyonu ile sürdürülebilir büyümeyi saglayarak, sosyal refahi kalici olarak artiracagiz.

2024 yilinda özellikle dis ticaret dengesinde görülen iyilesmeyle beraber cari islemler dengesinde de olumlu seyir devam etmektedir. Önümüzdeki dönemde destekledigimiz nitelikli yatirimlar ile katma degerli üretimi artiracak ve cari açigi kalici olarak düsürecegiz. Kamuda tasarruf tedbirleri ve harcamalarin rasyonellesmesi ile mali disiplini sürdürecegiz. Verimliligi ve rekabet gücünü artirmaya yönelik yapisal reformlarimizi OVP takvimiyle uyumlu sekilde ilgili tüm kurumlarimizla is birligi ve koordinasyon içinde hayata geçirmeye devam edecegiz.”
Kaynak: İHA