516 Deprem Konutu Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Adana’da depremzedeler için yapimi tamamlanan afet konutlarini gören depremzedelerin mutluluklari yürekleri isitti. Insaati yapan firmanin ise önce zemin iyilestirmesi yaptigi, daha sonra depreme dayanikli konutlar insa ettigi ögrenildi.

516 Deprem Konutu Hak Sahiplerine Teslim Edildi
Kahramanmaras merkezli depremlerin can kayiplari ve yikimlara yol açtigi Adana’da, TOKI tarafindan yapimina baslanan, insaati üstlenen firma tarafindan 9 ayda tamamlanan ve anahtarlari depremin yil dönümünden önce hak sahiplerine teslim edilen konutlara yerlesim basladi.



Göz kamastiran proje

Adana’nin önde gelen insaat firmalarindan olan ve sektöründe 45 yillik deneyime sahip Halil Avci Insaat’in, Ceyhan ilçesinde 27 blok ve 516 daireden olusan projesi gerek mimarisi gerekse isçilik kalitesiyle göz kamastiriyor. Tamami 3+1 ve 100 metrekare büyüklügünde olan dairelerin yapiminda kullanilan malzemelerin yüzde 100 yerli üretim oldugu kaydedildi.

Depremzedeler mutlu oldu

Evlerini gelip görmeye baslayan depremzedelerin mutluluklari ise yürekleri isitti. Depremzedelerin evlerini gördügü anlara Ihlas Haber Ajansi muhabiri taniklik etti. Depremde oturdugu apartman agir hasar alan Meral Ayranci, esi, kizi ve 2 torunu ile evini görmeye geldi. Evi çok begenen Ayranci, “Çok sükür evimize kavustuk. Orasi yikilinca burayi verdiler. Cumhurbaskanimizdan Allah razi olsun. Bir an önce tasinmayi bekliyoruz” dedi.



“Bir daha deprem korkusu yasamayacagiz”

Evlerin bedelinin yüzde 60’inin devlet tarafindan ödendigini, sadece yüzde 40’ini ise iki yil sonra kendilerinin ödemeye baslayacagini belirten Ayranci, “Allah devletimizden razi olsun. Biz orada 2 odadaydik burasi 3+1 oldu. Kullanilan malzemeler ve isçiligi de son derece kaliteli. Torunlarima da oda yapacagim burada. Hepsinden önemlisi artik deprem diye bir korku yasamayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Cumhurbaskanimiz sözünde durdu”

Kizi Medine Akdemir’e ev çikan Sultan Cinkara ise evi çok begendigini belirterek, “Ev çok güzel, kaliteli. Çok memnun olduk. 1 sene sonra ev teslim edildi. Çok memnunuz. Ben de baska bir yerde TOKI’nin yaptigi evde oturuyorum. Bir çatlak dahi yok. Burasi da öyledir. TOKI’ler çok güzel ve kaliteli yapildi. Buranin ödeme sarti da hiç üzmedi. 2 sene sonra faizsiz ödeme baslayacak. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyoruz. Iyi ki basimizda. Sözünde durdu” diye konustu.



“TOKI, ülkemizde insaatçiliga çag atlatti”

Insaati yapan firmanin sahibi Halil Avci ise bölgenin toprak özelliginden dolayi önce zemin iyilestirmesi yaptiklarini anlatti. Avci, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in halkimiza verdigi sözü yerine getirdik. Yer tesliminden sonra 9 ayda insaati tamamladik. TOKI, ülkemizde insaatçiliga çag atlatan bir kurum oldu. Ülkemizin her yerinde saglam konutlar yapiyor. Sistemin özelligi öncelikle saglam zeminde ve zemini saglam olmayan yerde zeminin saglamlastirilmasiyla ilerliyor. Tünel kalip sistemi dedigimiz bölme duvarlarin dahi olmadigi hepsinin perde duvar oldugu bir sistemle konutlari insa ettik” dedi.



“9.5 büyüklügünde depreme dayanir”

Halil Avci, binalarin depreme dayanakli oldugunu vurgulayarak, “Bu nedenle DSM kolon dedigimiz halkimizin fore kaziklar çakilarak bildigi bir yapi ile zemin elde edildi. Önce zemin iyilestirilmesi yapildi ve radye temeller üzerine binalar oturtuldu. Insanlarimiz evlerini teslim aldilar. Yatay mimariye uygun proje yaptik. TOKI 15 günde bir bizlere paralar ödedi.

Bizler de bütünüyle insanlarimizin magduriyetlerini ortadan kaldirmak için gayret gösterdik. Basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere, TOKI Baskanimiz, ilgili herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

Ayrica Halil Avci, deprem konutlarinin 9.5 büyüklügünde bir depreme dahi dayanabilecek sekilde insa edildigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA