Türkiye Orman Ürünleri Meclisi'nde Konusan Özakalin; 'Sektör Sorunlarinin Çözüm Sürecini Yakindan Takip Ediyoruz'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Türkiye Orman Ürünleri Meclis Toplantisi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Yönetim Kurulu Baskani ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalin’in katilimiyla video konferans yöntemiyle gerçeklestirildi.

Türkiye Orman Ürünleri Meclisi'nde Konusan Özakalin; 'Sektör Sorunlarinin Çözüm Sürecini Yakindan Takip Ediyoruz'
Toplantiya, Baskan Özakalin’in yani sira TOBB Türkiye Orman Ürünleri Meclis Baskani Haluk Yildiz ile sektördeki firma sahipleri, yönetim kurulu baskanlari, CEO ve genel müdür seviyesindeki üst düzey sektör temsilcileri katildi.



Özakalin; “2024’ü sektör adina iyi degerlendirecegiz”

Toplantida TOBB Yönetim Kurulu adina Sektör Meclisi üyelerine hitap eden Baskan Özakalin, orman varliginin, birçok endüstriye yari mamul veya ham madde olarak girdi saglamasi nedeniyle ülkelerin ekonomik kalkinmalarinda çok önemli bir yer teskil ettigini dile getirdi. Özakalin konusmasinda su ifadelere yer verdi; “Bu nedenle orman sektörünün gelecegine iliskin daha önce de üzerinde durdugumuz önemli gündem maddelerinin bugün burada tekrar altini çizmekte fayda oldugunu düsünüyorum. Gündem maddeleri ile ilgili meclis baskaninin ve üyelerimizin degerli yorumlarini bizlerle paylasmasi ve alinan kararlara iliskin destek vermesi önemli 2024 yilini verimli bir sekilde daha da iyi degerlendirebilecegimize ve kiymetli çalismalar yapacagimiza inaniyorum. Bu vesile ile toplantimizin hayirlara vesile olmasini diliyor, sektörel sorunlarin çözümü için katki sunan tüm katilimcilara tesekkür ediyorum.”

“Süreci yakindan takip ediyoruz”

Baskan Özakalin konusmasinda ayrica, sektör sorunlariyla ilgili raporun subat ayinda TOBB’un ev sahipliginde düzenlenen, ‘TOBB Türkiye Sektörel Ekonomi Surasi’nda Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz’a sunuldugunu belirterek, “TOBB olarak sektörel sorunlarin çözüme kavusmasi adina degerli Meclis Baskanimiz Haluk Yildiz’la birlikte süreci yakindan takip ediyoruz. Sorunlarimizin dile getirilmesi ve çözüm önerileri sunulmasi noktasinda da bize destek veren sektörün degerli temsilcilerine ve Meclis üyelerimize ayrica tesekkür ediyorum. Insallah, gündemimizde yer alan konulari istisare, ortak akil ve el birligiyle çözüme kavusturacagiz” dedi.

Sektör Meclisi toplantisi, Baskan Özakalin’in konusmasinin ardindan, Meclis Baskani Haluk Yildiz yönetiminde devam etti.

Orman ürünleri sektörü dis pazar imkânlarinda daralma ve rekabet gücünün zayiflamasina iliskin alinacak önlemlerin degerlendirildigi toplantinin gündeminde ayrica, “Orman Ürünleri Sektörünün ARGE kapasitesi ve kabiliyetinin gelistirilmesi konusunda is plani yapilmasi”, “EUDR- AB Ormansizlasmanin Önlenmesi Tüzügü Hakkinda OGM ve diger paydaslar ile birlikte ortak yol haritasinin belirlenmesi”, “12. Kalkinma Planinda alinan kararlarin hayata geçirilmesi için taraflari harekete geçirme programinin yapilmasi” ve “Kapasite Raporuna Dayali Tomruk Satis Sistemi’nin ne zaman ve nasil hayata geçirilecegine dair degerlendirmelerin yapilmasi” gibi konular yer aldi.

TOBB Türkiye Orman Ürünleri Meclisi Toplantisi, dile getirilen konular üzerine yapilan istisare ve degerlendirmelerin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA