Turizm Sektöründe Yapay Zekâ Devriminin Öncüsü, Türkiye'yi Merkez Üs Seçti

Dünya genelinde 8 bini askin otele tedarik teknolojisi hizmetleri sunan Movenpick Holding istiraklerinden dijital satin alma platformu FutureLog, Yunanistan, Misir ve Türk Cumhuriyetleri operasyonlarinda Türkiye’yi merkez üs seçti.

Turizm Sektöründe Yapay Zekâ Devriminin Öncüsü, Türkiye'yi Merkez Üs Seçti
Konaklama endüstrisinin tedarikten ödemeye yazilimin lider saglayicisi FutureLog, Türkiye ülke merkezini geçen yil Antalya’da konumlandirirken Ankara’da veri isleme merkezi, Istanbul’da ise destek merkezi kurarak yakin gelecekte üç kitada hizmet agini genisletmeye hazirlaniyor.

“Turizmde Yapay Zekâ” temali basin toplantisiyla Türkiye lansmanini gerçeklestirdi

Türkiye’de International Hospitality Company’in (IHC) firmasi çatisi altinda hizmet veren FutureLog’un “Turizmde Yapay Zeka” konulu basin bulusmasi geçtigimiz gün Antalya Aquarium’da gerçeklestirildi.

FutureLog CEO’su Frank Dierberger ve FutureLog Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Hasan Yigit’in de katildigi toplantida FutureLog Türkiye Üst Yöneticisi M. Selçuk Ceylan, FutureLog’un yenilikleri ve turizm sektörüne sagladigi faydalari anlatti.

FutureLog, dünya pazarinda 45 ülkeyle hizmetler yürütüyor

M. Selçuk Ceylan toplantida, temelleri 1999 yilinda Isviçre’de atilan ve günümüzde dünya genelinde 45 ülke ve 5 kitada hizmet yürüten dijital satin alma 2023 yili itibariyla konaklama tedarik teknolojisi inovasyonunda yeni bir dönem baslattigini söyledi.



M. Selçuk Ceylan, dünya çapindaki otelciler için çözüm ortakligini sürekli gelistiren güvenli sürdürülebilir dijital satin alma platformu FutureLog’un müsteri odakli yeniliklerle kullanici deneyiminde önemli iyilestirmeler sagladigini, web, yerel mobil uygulamalarinda dönüstürücü gelistirmeler uygulayarak sorunsuz, kullanici dostu ve sezgisel tedarikten ödemeye etkilesimler gerçeklestirdigini belirtti.

Selçuk Ceylan “Yapay zekâ ve makine ögrenimi gibi en son teknolojilerden yararlanarak yetenekleri sürekli gelistiren yazilim, otellere sundugu benzersiz içgörüler, analizler ve otomasyon seçenekleriyle satin alma verimliligini artirip, maliyet tasarrufu, zaman yönetimi, rekabet avantaji ve izleme kolayligi sunuyor” dedi.



“10 saati bulan satin alma süreci 5 dakikaya düsürüyor”

Ceylan, FutureLog’un Almanya, Fransa, Dubai, Singapur, Endonezya, Tayland ve Avustralya’da yönetim merkezleri bulundugunu, 2023 yili içinde Türkiye’de etkin sekilde yapilanmasini tamamladigini aktardi. Selçuk Ceylan, “FutureLog, uluslararasi standartlardaki veri güvence sertifikasina ISAE 3402’e sahip olan dünyadaki ilk ve tek dijital satin alma sirketidir. Otellerin satin alma süreçlerini, tesis içindeki stok yönetimini, reçetelendirme ve fatura takiplerini dijitallestirerek disipline eden sistemimiz, konaklama tesislerinin tedarikçilerle yaptigi sözlesmeleri sisteme aktarip ürün ve fiyat kataloglarini kolay ulasilabilir hale getiriyor ve hizlica siparis verilebilecek noktaya tasiyor. Dijital, güncel ve 7/24 yasan bir mekanizma olan FutureLog, analog sistemde 10 saati bulan satin alma sürecini 5 dakikada tamamliyor” dedi.



“Finansal boyutta yüzde 3 ile yüzde 5 arasinda tasarruf sagliyor”

Dünyanin en büyük otel zincirlerinden Accor Grubu’nun islettigi 5 bin 800 otelde FutureLog yaziliminin kullanildigini belirten Ceylan, “2018 yilindan bu yana Futurelog’dan yararlanan Accor Grubu’na bagli oteller finansal boyutta yüzde 3 ile yüzde 5 arasinda tasarruf saglanmis durumdadir. Bu otel zincirinin yillik 3 milyar avro satin alma bütçesi oldugu düsünüldügünde kayda deger büyük rakamlar ortaya çikiyor” diye konustu.



“Günde 25 bin adet fatura tek mail adresi üzerinden sistemi giriyor ve isleniyor”

FutureLog’un otele tedarik teknolojisi hizmetlerinde global bir pazar yeri olma yolunda dev adimlar attigini ve ocak ayindan bu yana yapay zekâyi kullanmaya basladigini vurgulayan Ceylan, “Yapay zekâ, fatura sisteminde büyük fayda sagladi. Küresel çapta günlük yaklasik 25 bin adet faturanin islendigi bir yapida tek mail adresi üzerinden sisteme giris yapiyor. Yapay zekâ, faturalari otelin koduna göre hangi bölüme girmesi gerekirse eslestiriyor. Uyumlu ise eslestirip onay kodu indiriyor. Yesil ifadeyle gelen kod, satin alma bölümündeki görevli personel tarafindan dogrulaniyor ve fatura muhasebe ekranina aktariliyor. Böylelikle oto kontrol saglanmis oluyor” dedi.



“Otel tedarikçisi Türk firmalar, FutureLog üzerinden e-ihracat yapabilecek”

FutureLog’un sistemine dâhil olan tedarikçi firmalarin dünya pazarlarina açilmasi için çalismalari yogunlastirdiklarini ifade eden Ceylan, 2025 yili itibariyla küçük ve orta ölçekli Türk firmalari da ihracatçi konumuna getirmeye yönelik gayret gösterdiklerini bildirdi. Ceylan, “FutureLog, hem hâlihazirda isletilen otellerin hem de otel yatirimlarina yönelik tedarik saglayabilecek kabiliyetlerdeki firmalar için çok genis bir yelpazede firsatlar sunuyor. Örnegin, Accor Grubu’nun önümüzdeki 5 yil içinde 1.500 otel yatirimi olacagini dikkate aldigimizda, bir otelde ihtiyaç duyulan ne varsa Türk firmalari ihracat yapabilecek. Insaat tamamlandiktan sonra yenilemesi yapilacak malzemelerin veya ürünlerin Türkiye’den karsilanma ihtimalini de göz önünde bulundurdugumuzda dev bir pazarlama ekosistemini ortaya çikarmis olacagiz” diye konustu.



“Çevre dostu bir anlayisla yesil enerji tüketiyoruz”

FutureLog’un isletim sistemleri, yazilimlar, donanimlar ve bulut bilisim hizmetleri sunuculari arasinda dünya devi Microsoft’un Hollanda’daki ana merkezindeki serverlarina premium üye oldugunu ve tüm verilerin bu sistemde depolanarak korundugunu belirten Ceylan, söz konusu islemlerde yüzde 100 yesil enerji tüketildigini dile getirdi. Ceylan, “Bilisim sektörü, veri merkezleri, sunucular, bilgisayarlar ve diger cihazlar gibi çok sayida enerji kullanan ekipmanlardan olusuyor. Bu ekipmanlarin çalismasi için kullanilan elektrik, büyük miktarlarda sera gazi salimina neden. Bilisim sektöründe yesil enerji kullanini, çevresel etkiyi azaltmak ve sürdürülebilirligi saglamak açisindan büyük önem tasiyor. Çevre dostu bir anlayisi benimseyen FutureLog, bu kapsamda yesil enerji tüketimine önem veren partnerlerle çalismalar yürütmeye büyük özen gösteriyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA