Pesindeki Polisin Üzerine Motosiklet Süren Sürücüye 38 Bin Lira Para Cezasi

Antalya’nin Alanya ilçesinde trafik güvenligini tehlikeye sokan ve kendisini takip eden motorize polisin üzerine motosikletini süren sürücünün yaptigi yanina kalmadi. Sürücüye 38 bin 968 lira para cezasi uygulandi.

Pesindeki Polisin Üzerine Motosiklet Süren Sürücüye 38 Bin Lira Para Cezasi
Olay, 26 Nisan günü Alanya çevre yolunda meydana geldi. Çevre yolunda trafigi tehlikeye atacak sekilde seyreden bir motosiklet sürücüsünün pesine motosikletli trafik polisi takildi. Trafik polisi motosikletli sürücüye yaklasip dur ihtarinda bulundu. Motosikletli sürücü, polisin ihtarini dikkate almayarak motosikleti polisin üzerine dogru sürdü. Trafik polisi ile motosiklet sürücüsü arasinda metrelerce süren kovalamaca, yol ayriminda motosikletli sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybedip düsmesiyle sona erdi.

Yapilan kontroller sonucunda yakalanan sahsa ehliyetsiz araç kullanmak, tescil plakasiz araç kullanmak, ters yönden araç kullanmak, tehlikeli sekilde birden fazla kez serit degistirme, kask takmamak ve dur ikazina uymamak maddelerinden toplam 38 bin 968 TL cezai islem uygulandi.

Trafik polisi ile motosikletli sürücünün kovalamaca anlari ise o esnada yolda olan baska bir otomobildeki yolcunun cep telefonu kamerasiyla kaydedildi. Cep telefonu kamerasina yansiyan görüntülerde polisin sürücüyü takibi ve sürücünün trafik polisinin üzerine hamle yaptigi anlar da görüntülere yansidi.
Kaynak: İHA