Okul Çevresinde Yapilan Denetimlerde 29 Bin 100 Adet Gümrük Kaçagi Sigara Ele Geçirildi

Antalya Emniyet Müdürlügü’nün okul çevrelerindeki is yerlerinde kaçakçilik faaliyetlerine yönelik yaptigi denetimde 30 bin 750 adet bos makaron/sigara sarma kagidi, 29 bin 100 adet gümrük kaçagi/doldurulmus sigara 135 adet puro ele geçirildi.

Okul Çevresinde Yapilan Denetimlerde 29 Bin 100 Adet Gümrük Kaçagi Sigara Ele Geçirildi
Içisleri Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi arasinda imzalanan “Çocuklarin Egitim Süreçlerinin Güvenligine Iliskin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artirilmasina Yönelik Is Birligi Protokolü” kapsaminda çalismalar devam ediyor.

Bu çerçevede Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü koordinesinde, Çocuk Sube Müdürlügü katilimiyla Muratpasa ilçesindeki okul çevrelerinde bulunan tekel bayi, market, tütüncü gibi faaliyet gösteren isyerlerinde; elektronik sigara, sarmalik kiyilmis tütün, sarma sigara, pipo, nargile tütünü, isitilarak ya da yakilarak tüketilen tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanilan her türlü elektronik mamulün ele geçirilebilmesi amaciyla denetim yapildi.

Yapilan denetimlerde; 30 bin 750 adet bos makaron/sigara sarma kagidi, 29 bin 100 adet gümrük kaçagi/doldurulmus sigara 135 adet puro, 65 adet elektronik sigara/likiti, 7 kilogram nargile tütünü, 1 adet tabanca, 2 adet sarjör, 60 adet fisek ele geçirildi. Yapilan aramalar neticesinde suç unsuru tespit edilen isyerlerinin sahipleri/isletmecileri hakkinda “5607 Sayili Kanun’a Muhalefet Etmek”, “6136 Sayili Kanun’a Muhalefet Etmek” ve “Saglik Için Tehlikeli Madde Temini (TCK md.194)” suçlarindan adli islem yapildi.
Kaynak: İHA