MIT Kuzey Irak'ta Terör Örgütü PKK'ya Nefes Aldirmiyor

Milli Istihbarat Teskilati’nin (MIT) Irak’in kuzeyindeki Hakurk bölgesinde son bir haftada düzenledigi operasyonlarda, aralarinda sözde örgüt yöneticilerinin de bulundugu 15 terörist etkisiz hale getirildi.

MIT, Irak’in kuzeyinde bulunan Hakurk bölgesinde ardi ardina operasyonlara imza atti. Güvenlik kaynaklarindan edinilen bilgiye göre MIT tarafindan Nisan ayinin son haftasinda gerçeklestirilen operasyonlarda aralarinda yönetici düzeyde örgüt mensuplarinin da bulundugu 15 terörist etkisiz hale getirildi.



Teröristler eylem hazirligindaydi

MIT, saha ajanlari ve bölgedeki kaynaklarindan edindigi bilgiler dogrultusunda operasyon için dügmeye basti. Hassas sekilde planlanan operasyon sonucu, TSK birliklerine ve sinir karakollarina yönelik eylem hazirligi yapmak üzere organize olan 15 kisilik terörist grubu etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarindan edinilen bilgiye göre, terör örgütüne karsi her alanda nokta operasyonlara devam edilecegi ve sinir ötesinde terör örgütüne nefes aldirilmayacagi vurgulandi. Terör örgütü yöneticilerini hedef alan ve Irak’in kuzeyinde terör örgütü PKK’ya göz açtirmayan MIT, önümüzdeki süreçte Irak’ta operasyonlarin artirilacagi mesajini verdi.
Kaynak: İHA