KOSTÜ'den Fiyat Açiklamasi Açiklamasi 'Üniversite Siyaset Yapma Yeri Degildir'

Kocaeli Saglik ve Teknoloji Üniversitesi’nde (KOSTÜ) erken kayit dönemi baslarken, KOSTÜ Mütevelli Heyeti Baskani Dr. Talip Emiroglu, yüzde 120 fiyat artisi iddialarina iliskin açiklamalarda bulundu. Talipoglu, "Yüzde 80 fiyat artisini yüzde 120 diye eylem yapan milletvekilimiz elbette okudugu yaziyi anlamamis olamaz. O zaman bizim üzerimizden siyaset yapiyor ihtimali öne çikiyor. Buna daha çok üzülürüz. Üniversite siyaset yapma yeri degildir" dedi.

KOSTÜ'den Fiyat Açiklamasi Açiklamasi 'Üniversite Siyaset Yapma Yeri Degildir'


Basiskele Yeniköy Serif Kanik Kampüsü’nde egitim faaliyetlerini sürdüren KOSTÜ’nün Mütevelli Heyeti Baskani Dr. Talip Emiroglu, sosyal medyada yüzde 120 fiyat artisi yapildigina dair paylasimlarin yapilmasi sonrasinda açiklama yapti. Talip Emiroglu, "Bizim üniversitemiz geçen yil hocalarimizin maaslarina yüzde 100’ün üzerinde zam yapmistir. Pek çok giderimiz benzer oranlarda artis göstermisti. Bu olumsuz sartlara ragmen mevcut ögrencilerimizin egitimini sürdürme haklarina öncelik vererek, yüzde 80 zamli erken kayit uygulamasi imkani olusturduk. Bu orana düsebilmek için taksit yapamayacagimizi bildirdik. Ancak anlasmali oldugumuz bankalar kredi kartiyla ödeme yapan ögrencilere faizsiz taksit yapacagini belirttiler. Ögrencilerimize gönderdigimiz yazida, ’bu erken kayit imkanindan faydalanin, aksi takdirde eylül ayinda yüzde 120 artisla kayit yaptirmak zorunda kalabilirsiniz’ uyarisinda bulunmustuk. Maalesef bölgemizin milletvekili sayin Harun Özgür Yildizli, bu yazimizi ’KOSTÜ yüzde 120 zam yapti’ olarak kamuoyuna duyurdu. Biz üniversite olarak siyasilerimizden destek beklerken, o bir kisim ögrencimizi yanina alarak okul önünde eylem yapmayi tercih etti. Bunu üzüntüyle karsiladik. Üniversite yönetiminin en ufak bir hatasi yoktur. Hepimiz bu ekonomik zorlugu asmak, kurumumuzu ayakta tutarak ögrencilerimizi magdur etmeme derdindeyiz" dedi.



"Üniversite siyaset yapma yeri degildir"

Talip Emiroglu, açiklamasini söyle sürdürdü:

"Yüzde 80 fiyat artisini yüzde 120 diye eylem yapan milletvekilimiz elbette okudugu yaziyi anlamamis olamaz. O zaman bizim

üzerimizden siyaset yapiyor ihtimali öne çikiyor. Buna daha çok üzülürüz. Üniversite siyaset yapma yeri degildir. Biz 40 yillik egitimciyiz, isimizi yapmaya çalisiyoruz. Isimizde hiç bir zaman parayi öne çikarmadik, egitimi öne çikardik. Fahis zam ve kar kelimeleri kullaniyor. Baskani oldugum Avrupa Egitim Vakfi, 4 yildir bu üniversiteye para destegi veriyor. Her yil yapilan YÖK denetleme raporlarinda görebilirsiniz. Sayin milletvekilinden ögrencileri toplayip üniversitenin önünde eylem yapmadan önce bizden de bilgi almasini beklerdik. Burasi ücretli bir üniversitedir ve ücretlerimiz çevredeki kolej ücretlerinden bile düsüktür.

Gençligin dogasinda heyecan ve tepkili olmak vardir. Dolayisiyla bazi ögrencilerimiz bu tür davranis içerisinde olabilir, anlayisla karsiliyoruz. Onlarla tekrar konusup konuyu izah edebiliriz. Onlar bizim çocuklarimiz. Ama büyükler onlarin bu durumuna tazyik verip isi gösterilere dönüstürmemelidir. Bu üniversitenin kapisi herkese açiktir. Buradan her türlü soruya cevap bulabilirsiniz. Bu yanlis ifadeler ve eylemler üniversitemizin itibarina hak etmedigi sekilde zarar vermektedir. Bizim verdigimiz

egitimin kalitesi ortadadir. Uygulanan ücretler diger üniversitelerle mukayese edilirse fedakarligimiz daha iyi

anlasilacaktir"

Erken kayit duyurusu

Kocaeli Saglik ve Teknoloji Üniversitesi’nin erken kayit duyurusunda ise "Sevgili ögrencilerimiz, 2024-25 egitim dönemi erken kayit sürecimiz baslamistir. 17 Mayis 2024 tarihinde sona erecektir. Geçen yil ödediginiz ücretin üzerine yüzde 80 artis yapilarak kayitlarinizi yenileyebilirsiniz. Bu erken kayit imkanindan yararlanmayan ögrencilerimiz 15 Agustos-1 Eylül 2024 tarihleri arasinda yapilacak normal kayit sürecinde, yüzde 120’nin üzerinde artisla kayit yaptirmak zorunda kalabilir. Bu yilki kayit yenilemelerde taksit uygulamasi kaldirilmistir. Ancak anlasmali bankalarimiz kredi kartiyla yapilan ödemelerde faizsiz taksit yapacaktir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA