IYI Parti Mustafakemalpasa Ilçe Baskani Tevfik Demir Istifa Etti

IYI Parti Mustafakemalpasa Ilçe Baskanligi görevini yaklasik 2 yildir sürdüren Tevfik Demir, hem baskanliktan hem de parti üyeliginden istifa ettigini açikladi. Partinin kurulus hedefini ve heyecanini yitirdigini belirten Demir, "31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerek aday belirleme, gerekse meclis üyelerinin belirlenmesi sirasinda ilçe baskani ve yönetim kurulunun ‘yok hükmünde’ sayilmasi ise bizleri üzdü" dedi.

IYI Parti Mustafakemalpasa Ilçe Baskani Tevfik Demir Istifa Etti
Sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi istifa açiklamasinda Demir, su cümlelere yer verdi;

"Bugün itibari ile 25 Ekim 2017 yilindan bu yana görev aldigim ve son 2 dönemdir seçilmis IYI Parti Mustafakemalpasa Ilçe Baskanligi görevinden ve Iyi Parti üyeliginden istifa etmis bulunmaktayim. Istifa etmeyi bir süredir düsünmekteydim. Ancak partinin zarar görmemesi adina seçim süreci ve genel kongre sürecinin tamamlamasini bekledim. 4,5 yillik süreçte Iyi Parti Ilçe Baskani olarak muhalefet görevini ekibimle beraber layigi ile yaptigima inaniyorum. Ancak geldigimiz noktada halkimizin gösterdigi yolda artik ‘kenara çekilme’ zamanin geldigini gördüm. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde yasananlar bana bu karari almam gerektigini gösterdi. Bu partiye böylesine özverili bir sekilde hizmet etmemize ragmen, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde gerek aday belirleme, gerekse meclis üyelerinin belirlenmesi sirasinda ilçe baskani ve yönetim kurulunun ‘yok hükmünde’ sayilmasi bizleri son derece üzmüstür. O gün istifa etmem gerekirken, partinin seçim üstü zarar görmemesi adina bu kararimi seçim sonrasina erteledim. Seçim sonrasi parti tarafindan alinan karar ile gidilen genel kongre sürecinde ise bu kararimi bildirmenin etik olmayacagini düsünerek bugüne ertelemis oldum. Yerel seçim çalismalarini tüm imkansizliklara, maddi ve manevi hiçbir destegin olmamasina ragmen, ben ve yönetim kurulum elimizden geleni, hatta daha fazlasini yaparak sürdürdük. Ancak son bir yilda gerek üst düzey, gerekse il ve ilçe bazlarinda partinin kan kaybi herkesin malumudur. Bu da 31 Mart Yerel seçimlerine tüm Türkiye’de oldugu gibi Mustafakemalpasa’da da sandiga yansidi."

Partinin kurulus amaci ve heyecanini yitirdiginin ortada oldugunu belirten Demir, "Buna ragmen ortada bir basarisizliktan söz edilecekse biz bunu gögüslemeye haziriz. Bundan böyle ilçemiz için hangi platformda olursa olsun hizmet etmeye devam edecegimden kimsenin süphesi olmasin" dedi.

Kaynak: İHA