GASMEK 3 Boyutlu Tasarim Atölyesi'nde Yeni Nesil Üretim Metotlari Ögretiliyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan istihdama katki saglamak ve mesleki gelisim imkani olusturmak amaciyla GASMEK bünyesinde "3 Boyutlu Tasarim Atölyesi” kurarak egitimlere basladi.

GASMEK 3 Boyutlu Tasarim Atölyesi'nde Yeni Nesil Üretim Metotlari Ögretiliyor
Sinavlara hazirlik kurslarinin yani sira mesleki kurslarina devam eden GASMEK’in Necip Fazil Kisakürek Merkezi’nde açilan 3 Boyutlu Tasarim Atölyesi, kursiyerlerin okullardan alinan teknik egitim bilgilere paralel olarak pratik imkani saglarken ayrica personel istihdamina katki saglamayi amaçliyor.

Kurslar yeni üretim süreçlerinde gerekli mesleki bilgi, beceri ve makine tecrübesini kazandiriyor

Meslek lisesi, meslek yüksek okulu, üniversite mezun veya ögrencileri basta olmak üzere bütün vatandaslara açik olan egitimler, 2 ile 8 ay arasinda sürüyor. Tamamen ücretsiz olan egitimlerde Endüstri 4.0 kavrami ile sanayi sehri olan Gaziantep’in dijital dönüsümü, yeni üretim süreçleri için gerekli olan mesleki bilgi, beceri ve makine tecrübesini kazandiriyor.

Teknik çizim, bilgisayarda 2 boyutlu çizim AutoCad, bilgisayarda 3 boyutlu tasarim Solidworks, Fusion360, ArtCam, Mach3, PhotoShop, Corel Draw, Illüstratör gibi bilgisayar çizim, üretim ve grafik programlarin egitiminin verildigi kursta ayrica CNC Router, Lazer CNC, 3 boyut yazici, plastik enjeksiyon kalip makinesi gibi makine ve ekipmanlari kullanarak tecrübe kazandiriyor.

Egitimler sonunda kursiyerler çalisma ve üretim hayatinda tecrübe sahibi olarak istihdam imkani bulabildigi gibi girisimcilik ile kendi üretim merkezlerinde açabilecek mesleki yeterlilik seviyesine çikiyorlar.

“Endüstri 4.0 egitimini bu siniflarda vermis oluyoruz”

Egitimler hakkinda bilgi veren Bilisim Teknolojileri STEM ve Robotik Kodlama Ögretmeni Erkan Çinaroglu, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin GASMEK’lerinin hem istihdama hem de egitime yönelik oldukça fazla dersler verdigini aktararak, “Baskanimiz Fatma Sahin bu konuda egitime ve istihdama katki saglayan çalismalar yapiyor. Bu tasarim atölyesinde teknik bilgiler, AutoCad, Solidworks ve Fusion360 gibi programlarda teknik çizim bilgilerini ögrenen ögrencilerimiz ayni zamanda CNC, lazer, 3 boyutlu yazici gibi benzeri cihazlarda üretim asamalariyla da yapmis oldugu teknik çizimleri prototipe döküyor. 3 boyutlu tasarim atölyemizde inovasyon çalismalari yapiyor, yeni üretim metotlari sekilleriyle endüstri 4.0 egitimini bu siniflarda vermis oluyoruz” dedi.

“Eksiklerimi tamamladim, sektörde çizim yapabilecek konuma geldim”

Kursa katilan, 20 yildir makine mühendisi olarak çesitli sektörlerde çalisan Mehmet Salih Sariyildiz, “Makine mühendisi olarak bu alanlarla alakali oldugu için çizim ve tasarim anlaminda gelistirmek için bu kursu tercih ettim ve burada da bilgi birikimi elde ettim. Eksiklerimi tamamladim, sektörde çizim yapabilecek konuma geldim” seklinde konustu.

Gaziantep’te kadayif ve kadayifi üreten makinelerin tasarimlarini yapan Ibrahim Halil Anteplioglu ise kurslarin egitim seviyesine deginerek, “Sifirdan basladim ve su anda kendi basima is yapabilecek seviyedeyim ve daha da iyi olacagina eminim. Kurslar beklentimin çok üzerinde. Herkes burada kendini gelistirecek konuma gelebilir ve hayallerini gerçeklestirebilir” diye konustu.

Kaynak: İHA