Enkaz Kentte Hasere Ile Mücadelede Ilaçlama Sürüyor

Depremin vurdugu Hatay’da büyüksehir belediyesi ekipleri, hasere ile mücadele kapsaminda ilaçlama çalismalarini sürdürüyor.

Enkaz Kentte Hasere Ile Mücadelede Ilaçlama Sürüyor
Asrin felaketinin yerle bir ettigi Hatay’da binlerce vatandas konteyner kentlerde ve bireysel olarak yasiyor. Havalarin isinmasiyla vatandaslar erken baslayan hasere sorunuyla karsilasinca, Hatay Büyüksehir Belediyesi ekipleri hasereyle mücadele kapsaminda kurum planlamasi ve vatandaslardan gelen talepler dogrultusunda 15 ilçede uçkun ilaçlama çalismalarina araliksiz devam ediyor. Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi, il genelinde insan sagligini tehdit eden ve insanlara rahatsizlik veren hasere ve sineklerle mücadele çalismalarini geceleri de sürdürüyor. HBB ekipleri faaliyetlerini; park, bahçe ve su birikintilerinin bulundugu alanlar basta olmak üzere en az nüfuslu bölgelerde bile titizlikle yürütüyor. Büyüksehir yetkilileri, ilaçlama çalismalarinin düzenli olarak devam edecegini ve halk sagliginin korunmasi için gereken tüm tedbirlerin alinacagini belirtti.

Ayrica vatandaslarin sikayetlerini HBB’nin sosyal medya hesaplarindan, 444 12 06 ve Alo 153 hatti üzerinden iletebilecekleri bilgisi paylasildi.
Kaynak: İHA