Burdur'da Üretici Kadinlara 60 Bin Çilek Fidesi Dagitildi

Burdur’da “Kadinlar Üretiyor Özel Idare Destekliyor” projesi çerçevesinde 10 kadin çiftçiye 60 bin çilek fidesi dagitildi.

Burdur'da Üretici Kadinlara 60 Bin Çilek Fidesi Dagitildi
Burdur Valiligi koordinesinde Il Özel Idaresi ve Tarim ve Orman Il Müdürlügü ortakliginda hazirlanan, yüzde yüz Il Özel Idaresi hibe destekli “Kadinlar Üretiyor Özel Idare Destekliyor” projesi çerçevesinde Kemer Asarcik Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’ne üye 10 kadin çiftçiye 1‘er dekar alanda yetistirilmek üzere 6 biner adet olmak üzere toplam 60 bin çilek fidesi dagitildi. Kemer ilçe merkezinde düzenlenen programda Vali Türker Öksüz, Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Izzet Akbulut, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Asim Ertilav tarafindan konusma yapildi. Yapilan konusmalar sonrasi Vali Öksüz ve protokol üyeleri tarafindan kadin girisimcilere temsili çilek fidesi takdim edildi.

Programda konusan Vali Öksüz, “Bugün bu güzel ilçede, güzel günde hep birlikte bir üretim sürecinin küçükte olsa bir adimini atacagiz. Öncelikle Kadinlar Üretiyor, Özel Idare Destekliyor çilek üretimi projemizin hayirlara vesile olmasini diliyorum. Biz burada tarimi, hayvanciligi desteklemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Burdur hakikaten tarimi ile hayvanciligi ile öne çikmis bir sehir. Bu konuda da belli bir noktaya gelmis. Ama biz tarimda, bitkisel üretimde üretim çesitliligini de saglamak adina ve toplum kalkinmasinin baslangici olan üretimi destekleme adina bu projeyi ortaya koyduk. Geçen hafta zeytincilik projesi ile baslamistik. Çesitli ilçelerimizde zeytincilik projesi ile birlikte zeytin üretimi ve daha sonra da zeytine dayali bir sanayinin kurulmasi için bir adim attik. 7 bin civarinda zeytini toprakla bulusturmus olduk. Burada da 60 bin çilek üretimi ile insallah bir baslangici yapacagiz. Kadinlarimizdan olusturulan Asarcik kooperatifinin zaten bir üretimi var. Ben de bunu çok memnuniyetle ögrendigimi ifade etmek istiyorum. El emegi göz nuru ürünlerini zaten satiyorlar, üretiyorlar. Onlarin bu üretiminden dolayi onlari tebrik ediyor ve kutluyoruz. Bir araya gelmeleri kooperatif adi altinda o dayanismayi göstermelerinden dolayi kendilerine tesekkür ediyorum. Biz de kooperatifimizin bu güzel emegine bir katki göstermek istiyoruz. Onlari insallah çilek üretimi ile destekleyecegiz” dedi.

Program sonrasi Vali Öksüz, beraberindeki heyetle birlikte ilk çilek fidelerinin topraga dikimini gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA