Baskan Tatik Kazanin Basina Geçti

Denizli’nin Tavas Ilçesine bagli Sofular Mahallesi’nde geleneksel yagmur duasi ve keskek hayri düzenlendi. Belediye Baskani Kadir Tatik’in da vatandaslarla birlikte keskek dövdügü etkinlikte 10 kazan keske dagitildi.

Baskan Tatik Kazanin Basina Geçti


Denizli’nin Tavas ilçesine bagli Sofular Mahallesinde yagmur duasi ve keske hayri yapildi. Her yil bahar ayinda gerçeklestirilen ve uzun yillardir devam eden etkinlik bu sene de unutulmadi. Sofu Dede Türbesi’nin bulundugu harman yerinde gerçeklestirilen yagmur duasinda 10 kazan keske hazirlandi.

Etkinlige çevre mahallelerden de çok sayida vatandas katilirken, Tavas Belediye Baskani Kadir Tatik, CHP Tavas Ilçe Baskani Hasan Keçeci ve beraberindeki heyet katilim sagladi ve halkla bir araya geldi. Vatandaslarla birlikte keskek kazanini karistiran ve kasik sallayan Baskan Tatik, mahallelinin sorunlarini da dinledi.

Yagmur duasi ve keske hayri için kesilen kurbanlar, kurulan kazanlarda sabahin erken saatlerinde pisirilirken, mahalle halkida imece usulü etkinlige katkida bulundu. Kazanlardaki keskekler gün boyu davetlilere ikram edilirken, eller semaya yagmur duasi için kalkti.

Yagmur duasi ve keske hayrinin uzun yillardir yapildigini ifade eden Sofular Mahalle Muhtari Sunay Sulakci, “Dinimizde gelenek ve göreneklerimizde yagmur duasi var. Bugün burada kildigimiz namazlar ve dualarimiz insallah kabul olur. Mahalle halki olarak hep birlikte yagmur duasini gerçeklestirdik. Tavas Belediye Baskanimiz Kadir Tatik ve komsu köylerimizden de çok sayida vatandas katilim sagladi. Bu bölge çiftçilikle geçimini sagliyor. Insallah dualarimiz kabul olur. Allah’im afetsiz sekilde yagmurunu versin” dedi.

Kaynak: İHA