Alanya'da En Renkli Festival

Antalya’nin Alanya Ilçesi’nde Belediye tarafindan bu yil 6’ncisi düzenlenen Uluslararasi Çocuk Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Alanya Belediyesi’nce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Haftasi kapsaminda gerçeklestirilen Uluslararasi Çocuk Festivali iki gün sürdü. Dolu dolu geçen etkinliklere binlerce çocuk ve vatandas katildi. Alani dolduran aileler hem egitici hem de eglenceli aktivitelerle unutulmaz bir hafta sonu yasadi.

Alanya'da En Renkli Festival
Alanya Belediyesi tarafindan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Haftasi çerçevesinde gerçeklestirilen Uluslararasi Çocuk Festivali iki gün sürdü. Festivalin ilk gününde Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, festival konugu Sair ve Yazar Sunay Akin ile birlikte stantlari gezdi. Açilis töreninde konusan Baskan Özçelik, “Hep beraber cosmak ve eglenmek, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere, sizlere armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutlamaya devam etmek üzere buradayiz. Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çagdaslarindan çok farkli bir sey gördü. Siz çocuklarimizi gördü. Sizler ülkemizin gelecegisiniz, memleketimizin teminatisiniz. Bugün duygulandim. Sizlere böyle bir alanda bu güzelligi yasatabilmek bizim için çok önemli. Simdi eglenme zamani, doyasiya eglenin. Hepinizi çok seviyorum” dedi.



Çocuklar konserlerle costu

Sahne gösterileri arka arkaya izleyicilerle bulustu. DJ performansi, jonglör, sihirbaz, lol bebek, balon katlama, palyaço, Alanya Kids Koreografisi, Edurus Kültürler Arasi Kisisel Gelisim Dernegi, Alanya Sanat Merkezi Hip-Hop, Groove Dans Akademisi, Özbekistan Little Dans Akademisi, Waldorf Okullari Korosu, Kestel Ilkögretim Okulu Ritim Gösterisi, Türkler Güzel Sanatlar Lisesi Konseri, Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Oyunu ve yerel müzik gruplarinin konserleri yer aldi.

Sunay Akin ile tarihe yolculuk

Ilk günün sonunda usta sanatçi Sunay Akin sahne aldi. Dev ekrana yansitilan fotograflar esliginde izleyenleri bilim, aydinlanma ve Cumhuriyet tarihinde yolculuga çikaran Akin, kendine has üslubuyla hem güldürdü hem düsündürdü. Akin, Cumhuriyet’in kurulusundan önce yasanan tarihi anlari ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anilarini izleyiciyle paylasti.

Baskan Özçelik, festivale renk katan usta sanatçiya ipek kozasindan Türk Bayragi ve plaket takdim etti.

Baskan Özçelik çocuklarla bulustu

Alanya Belediye Baskani Osman Tarik Özçelik, etkinliklerin ikinci gününde de vatandaslar ve çocuklarla alanda bir araya geldi. Vatandaslar, Baskan Özçelik ile fotograf çektirerek festival için tesekkür dileklerini iletti. Oyun platformlarini gezen Özçelik, Galip Dere Halk Plaji’ndaki Macera Parkuru’nda çocuklarla yaristi ve balon hediye etti.

Boya partisiyle eglence doruga ulasti

Festival sonunda gerçeklestirilen boya partisiyle eglence doruga ulasti. Sahneye çikan Belediye Baskani Özçelik, 10’dan geriye sayip boya tüpünü açarak partiyi baslatti. Alanda toplanan çocuklar ve vatandaslar, ücretsiz dagitilan kirmizi, mavi, mor, turuncu ve yesil renkli boyalari birbirlerine atti. Zararsiz ve geçici boyalarin havaya saçildigi etkinlik renkli görüntülere sahne olurken, mutlulugu gözlerinden okunan çocuklar doyasiya eglendi.
Kaynak: İHA