Akkus Seker Fasulyesinin Üretimi Güvence Altina Alinacak

Ordu’nun Akkus ilçesinde, cografi isaret tescilli Akkus seker fasulyesinin yetistirilmesi, markalasmasi ve pazarlanmasiyla ilgili üreticilere bilgiler verildi. Düzenlenen panelde Akkus seker fasulyesinin üretiminin güvence altina alinmasi için çalismalarin baslatildigi belirtildi.

Akkus Seker Fasulyesinin Üretimi Güvence Altina Alinacak
Akkus Argan Yerel Eylem Grubu Dernegi’nin Yerel Kalkinma Stratejisi faaliyetleri kapsaminda üreticilere yönelik egitim paneli düzenlendi.

Panelde, cografi isaret tescilli Akkus seker fasulyesinin yetistirilmesi, markalasmasi ve pazarlanmasiyla ilgili üreticilere bilgiler verildi.

Iki bölümden olusan panelde alaninda uzman kisiler tarafindan üreticiler bilgilendirildi.

“Üretim güvence altina alinacak”

Panelde konusan Ordu Il Tarim ve Orman Müdürü Kemal Yilmaz, Akkus seker fasulyesinin üretiminin güvence altina alinmasi için çalismalar yapildigini söyledi.

Yilmaz, “Tarimsal üretimin planlanmasi çalismalari kapsaminda stratejik ürünlerimiz olan tahil ve baklagillerin üretimini güvence altina alacak düzenlemeler yapildi. Bu kapsamda Akkus seker fasulyesi de önümüzdeki süreçte bu planlamada yerini alacak ve bu ürünümüze sahip çikacagiz” diye konustu.



“Üretimi yayginlastiracagiz”

Akkus Belediye Baskani Isa Demirci ise seker fasulyenin Akkus için önemine degindi. Baskan Demirci, “Kendine has tadi, aromasi ve kokusuyla dikkat çeken cografi isaret tescilli Akkus seker fasulyesi ilçemiz için bir deger. Yaptigimiz çalismalar ile fasulyenin katma degerini yükselterek önemli bir marka haline getirdik. Bizler elimizdeki imkanlarla seker fasulyenin önündeki basta sulama sorunu olmak üzere yeni çalismalar yaparak üretimin daha da yayginlasmasi için çalismalarimizi sürdürecegiz” ifadelerine yer verdi.

Programa Ordu Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Hüseyin Öztürk, Ordu Il Kültür ve Turizm Müdürü Ugur Toparlak, Tarim ve Kirsal Kalkinmayi Destekleme Kurumu (TKDK) Ordu Il Koordinatörü Berkay Çelik, akademisyenler ve çiftçiler katildi.

Kaynak: İHA