Biçaklanan Kadini Kurtardiktan Sonra Tutuklanan Gençlere Destek Için Sevenleri Bir Araya Geldi

Eskisehir’de karisini ve kizini biçaklayan Afganistan uyruklu sahsa müdahale ettigi esnada biçakladigi gerekçesiyle tutuklanan gençlerin aileleri ve arkadaslari bir araya gelerek, ‘Adalet’ çagrisi yapti.

Biçaklanan Kadini Kurtardiktan Sonra Tutuklanan Gençlere Destek Için Sevenleri Bir Araya Geldi
Odunpazari ilçesi Emek Mahallesi’nde 5 Subat 2022’de esi Shannaz Nazari ve kizi Nasimgül Ahmadi’yi biçaklayan Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi’ye o esnada yakinlardan geçen Tolga Daskiran ve arkadasi Hüseyin Sahin müdahale etti. Abdulkadir Ahmadi çikan arbedede Hüseyin Sahin’i biçakla yaralarken, kendisi de Tolga Daskiran tarafindan biçaklanmasi sonucu yaralandi. Olayin ardindan baslatilan sorusturmada tutuklandiktan sonra adli kontrol sartiyla serbest birakilan Tolga Daskiran’a devam eden yargilama sürecinin sonunda ‘kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan haksiz tahrik ve iyi hal indirimiyle 5 yil hapis cezasi verildi.

Eskisehir 4’üncü Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonrasi Tolga Daskiran’in avukati ve cumhuriyet savcisi tarafindan Ankara Bölge Adliye Mahkesi’ne itiraz dilekçesi verildi.

Cumhuriyet savcisi, Tolga Daskiran’a verilen 5 yil hapis cezasina iliskin hazirladigi itiraz dilekçesinde Daskiran’in ‘mesru savunma’ hükümleri çerçevesinde hareket ettigini belirterek, beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, 13 Temmuz 2023 tarihinde yapilan itiraza ragmen Tolga Daskiran’a verilen 5 yillik hapis cezasini onadi. Ayrica sanik Abdulkadir Ahmadi, esini kasten öldürmeye tesebbüs suçundan iyi hal indirimiyle 12 yil 6 ay hapis cezasi, Daskiran’in arkadasi Hüseyin Sahin ise 3 yil 4 ay hapis cezasina çarptirildi. Cezalarin onanmasindan sonra Eskisehir Adliyesi’ne giderek teslim olan Tolga Daskiran ve Hüseyin Sahin tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bugün Emek Mahallesi Yavuz Selim Sokak’ta Tolga Daskiran’in, Hüseyin Sahin’in ve dosyada yer alan Sükrü Tatar’in aileleri ve arkadaslari bir araya geldi. Ellerindeki pankartla ‘Adalet’ çagrisi yapan grup, devlet büyüklerinin olaya el atmasini talep etti.

Oglunun tutuklanmasiyla büyük aci yasadigini belirten Tolga Daskiran’in annesi Nazire Kurt, “Adalet çagrisi yapiyoruz. Çünkü çocuklarimiz haksiz yere yatiyorlar. Su an içerideler, onlarin özgürlükleri bitti. Ben dayanamiyorum, cigerim çok yaniyor. Anneyim ben. Bütün kadinlara da sesleniyorum, Tolgam’a, Hüseyin’e, hepsine destekçi olsunlar. Çünkü bunlar bir kadin için kostular. Gücüm yok, hiç konusamiyorum. Ayakta zor duruyorum. Ben çocuklarimizi istiyorum. Türk adaletine güveniyorum. Madem bu ülkede kadin haklari var, benim çocuklarimi salsinlar. Benim çocuklarim hiçbir sey yapmadi. Allah’in izniyle gelecekler, ben inaniyorum. Bu kul hakki. Benim çocuklarim can kurtarmak için kostular ve de kurtardilar. Neden böyle bir sey oluyor? Ben adalet istiyorum. Ne yiyorum, ne içiyorum. Hiçbir sey düsünemiyorum, sadece gözümdeki yasim bitti, dayanamiyorum. Lütfen, herkesten destek istiyorum” dedi.



“Hem psikolojisi alt üst oldu hem de bu sahis tarafindan yaralandi”

Davada 3 yil 4 ay hapis cezasina çarptirilan Hüseyin Sahin’in ablasi Ayse Sahin ise, “Hüseyin Sahin, 1 ay sonra üniversite sinavina girecek. Bu olay yüzünden hem psikolojisi alt üst oldu hem de bu sahis tarafindan yaralandi. 16 yerinden biçaklanan kadini kiziyla kurtarmaya çalisirken kendisi de biçaklandi ve hiçbir müdahale yapmadigi halde su anda içeriye alindi. Adalete güveniyorum. Lütfen, özgürlüklerini istiyorum. Tekrardan hayatina dönüp okuluna devam etmesini istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA