Türkiye'de Konser Verecek Olan Kizilordu Korosu'na Protesto

Çogulcu Demokrasi Partisi, Türkiye’de konserler verecek olan Kizilordu Korosu’nu protesto etti. Parti Genel Baskani Faruk Arslandok, "Bu yas ve anma günlerine denk gelen tarihlerde, soykirim ve sürgünlerin uygulayicisi Rus ordusunun korosuna böyle bir organizasyonun yapilmis olmasi utanç vericidir" dedi.

Türkiye'de Konser Verecek Olan Kizilordu Korosu'na Protesto
Çogulcu Demokrasi Partisi, Mayis ayinda Türkiye’de konserler verecek olan Rus Kizilordu Korosu’nu, Kirim Tatar ve Çerkez halklarinin sürgün ve soykirim kurbanlarini andigi günlerde konser verecegi gerekçesiyle protesto eylemi düzenledi.

Beyoglu’nda düzenlenen eylemde ’Kanimizi içtiniz, hiç olmazsa yasimiza saygi gösterin’, ’Kafkasya ve Kirim Yas Tutarken Kizilordu Baykuslari Çatimizda Ötemez’ gibi yazilarin oldugu dövizler ve pankartlar açilarak koro için tepki gösterildi.

"Soykirim ve sürgünlerin uygulayicisi Rus ordusunun korosuna böyle bir organizasyonun yapilmis olmasi utanç vericidir"

Konuya iliskin açiklama yapan Çogulcu Demokrasi Partisi Genel Baskani Faruk Arslandok, "Çerkes’ler ve Kirim tatarlari Rus çarligi tarafindan anayurtlari isgal edilmis, Rus çarligi ve Sovyet Rusya tarafindan farkli zamanlarda soykirima ve sürgüne ugratilmis iki halktir. Çerkes’ler Rus Çarligi’nin anavatanlarini isgal girisimine karsi 101 yil yurtlarini ve özgürlüklerini korumak için, bu orantisiz güce karsi destansi bir özgürlük mücadelesi vermislerdir. Bu mücadele sirasinda Rus Çarligi’nin devasa imparatorluk ordusu orantisiz bir güçle, yurdunu ve özgürlügünü savunan Çerkes halkina acimasiz bir soykirim uygulamistir. Bu yil da, Çerkes’ler ve Kirim Tatarlari, önceki yillarda oldugu gibi Soykirim ve sürgün anmalarina hazirlanirken çok talihsiz bir gelisme gündeme gelmistir. Rus Kizil Ordu Korosu’nun tam da bu anma tarihlerine denk gelen bir organizasyonla, 14 - 25 Mayis tarihleri arasinda, ülkemizde bir dizi konser verecegi duyurulmustur. Çerkes ve Kirim Tatarlari için çok büyük anlami olan bu yas ve anma günlerine denk gelen tarihlerde, soykirim ve sürgünlerin uygulayicisi Rus ordusunun korosuna böyle bir organizasyonun yapilmis olmasi utanç vericidir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA