Söke'de Okul Kantinleri Denetlendi

Aydin’in Söke ilçesinde ögrencilerin okulda saglikli gida tüketmeleri ve hijyenik ortamlarda alisveris yapmalari amaciyla okul kantinleri denetlendi.

Söke'de Okul Kantinleri Denetlendi


Her gün binlerce ögrenciye hizmet veren okul kantinlerinde Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekiplerince denetimler araliksiz sürüyor. Bu çerçevede Söke’de de okul kantinleri denetlendi. Muhtemel gida kaynakli hastaliklarin önlenmesi ve ögrencilerin hijyenik ortamlarda alisveris yapmasi amaciyla kontroller gerçeklestirilirken, Söke Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri gida ürünlerini tek tek inceledi.

Ürünlerin ’okul gidasi’ standartlarina uygun olup olmadigi da bakilirken ürünlerin son tüketim tarihi ve etiket kontrolleri yapildi. Hijyen, çalisma ortami gibi konularda denetimler de gerçeklestirilirken kantin isletmecilerine ögrenci sagligini tehdit eden ürünlerin satisina müsaade edilmedigi hatirlatildi. Yönetmelige aykiri hareket eden kantincilere ise cezai islem uyguladi. Ögrencilerin okulda saglikli gida tüketmeleri ve hijyenik ortamlarda alisveris yapmalari adina kantin denetimlerinin yil boyunca devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA