Esenyurt'ya Bir Evden 400 Bin Lira Degerinde Ziynet Esyasi Çalan Hirsizlar Kamerada

Esenyurt’ta yüzlerini gizleyerek bir eve giren 3 kadin, yaklasik 400 bin lira degerinde ziynet esyasi çalarak kayiplara karisti. Hirsizlik anlari ise güvenlik kameralarina anbean yansidi.

Olay, dün saat 15.00 siralarinda Esenyurt Necip Fazil Kisakürek Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre kimligi belirsiz 3 kadin, gözlük takip yüzlerini gizleyerek sokak üzerindeki bir apartmana girdi. Apartmanin içinde bir süre gezen sahislar, en üst katta bulunan Serife Aydin’in evine girdi. Yatak odasina giren hirsizlar, yaklasik 400 bin lira degerinde ziynet esyasini alip apartmandan disari çikarak kayiplara karisti. O sirada bir alt kattaki akrabasinin evinde bulunan Aydin, eve geldiginde yatak odasinin dagildigini görünce büyük bir sok yasadi. Esini arayarak durumu anlatan Aydin, ziynet esyalarinin çalindigini fark etti. Serife Aydin konuyu polis ekiplerine bildirirken ekipler hirsizlari yakalamak için çalisma baslatti. Süphelilerin apartmana girip çiktigi o anlar ise binanin güvenlik kameralari ile saniye saniye görüntülendi.

Yasadigi hirsizlik olayi ile ilgili konusan Serife Aydin, "Ben evimin alt katinda esimin agabeyinin evinde oturuyordum. O sirada çocugum dondurma yemek istedi. Ben eve çiktim ve kartimi aldim. Markete indikten 15 dakika sonra evime gözlüklü 3 kadin girdi. Yüzleri belli olmuyordu. Alt katta oturduktan sonra eve çiktim. Evde yatak odamin daginik oldugu fark ettim. Kapidan girmisler ama zorlama olmamis. Yatak odasinda bazamin altinda ziynet esyalarimin oldugu hurç var. Hurcu karistirmislar ve çekmeceleri açmislar. Dolapta da alyans ve yüzügüm vardi. Onlari da almislar. Ilk girdigimde tuvaletin kapisi açikti ve evdeler sandim. Çok korktum ve yanimda da küçük çocugum vardi. Onu alt kata yolladiktan sonra yengemi çagirdim. Evi aradim ama kimse yoktu. Esimi aradim. O sirada apartmandan çikiyorlar. Birkaç dakika önce çiksam karsilasirmisiz. Zararim 400 bin liraya yakin. Olaydan sonra polisi aradim ve kayit olusturduk” dedi.

Kaynak: İHA