Alman Polisinden Terör Örgütü PKK Mitingine Izin Çikmadi

Almanya’nin baskenti Berlin’de miting düzenlemek isteyen terör örgütü PKK yandaslari elebasi Abdullah Öcalan’in resminin oldugu bir bayrak açinca, Alman polisi gösteriye izin vermedi.

Alman Polisinden Terör Örgütü PKK Mitingine Izin Çikmadi
Türkiye’nin NATO müttefiki Almanya’dan terör örgütü PKK mitingine izin çikmadi. Baskent Berlin’deki Alexanderplatz Meydani’nda toplanan yaklasik 10 kisi yasak olmasina ragmen elebasi Abdullah Öcalan’in resminin bulundugu bir bayrak açti. PKK yandaslarina müdahale eden Alman polisi, gösteriye izin vermeyerek, kalabaligi dagitti.



Alman polisi Öcalan’a “filozof” dedi

Öte yandan Berlin polisinin resmi internet sitesinde yayimlanan haftalik protesto, miting, yürüyüs ve gösterilerinin bulundugu listede, terör örgütü PKK yandaslarinin bugün gerçeklestirdigi miting de yer aldi. Sitede yapilan miting duyurusunda, terör örgütü elebasi Öcalan için “Kürt filozof” ifadesi kullanildi. Gösterinin içerigi ile ilgili açiklamanin bulundugu bölümde, “Kürt filozof Abdullah Öcalan’in mevcut saglik durumu ve cezaevi sartlariyla ilgili miting” yazisi dikkat çekti.

PKK’yi 1993 yilinda terör örgütü listesine alan Almanya, gösterilerde Öcalan’in resimlerinin ve PKK ile iliskili sembollerin tasinmasini ve asilmasini yasaklamisti. Avrupa Birligi de 2004 yilindan bu yana PKK’yi terör örgütü olarak tanimliyor.
Kaynak: İHA