Adina Türküler Yakilan Agasar Deresi Kesfedilmeyi Bekliyor

Trabzon’un Salpazari ilçesinde adina türküler yakilan Agasar Deresi özellikle bahar aylarinda macera tutkunlarinin ilgi odagi oldu.

Adina Türküler Yakilan Agasar Deresi Kesfedilmeyi Bekliyor
Orta Asya’dan Anadolu’ya göçen Çepni Türkleri’nin yogun olarak yasadigi Agasar yöresine ismini veren Agasar Deresi tas degirmenleri, tarihi tas kemer köprüsü ve yürüyüs parkuru ile kesfedilmeyi bekliyor. Ormanin içinden çikip gelen siril siril akan dereye ve yemyesil dogaya hayran kaldigini belirten Melda Nisan Sahin, Agasar Deresi’ni türkülerden duyduklarini ve ilk kez dereyi görmeye geldiklerini söyledi.

Sahin "Buraya ilk defa geldim. Türkülere konu olan bu dereyi görmek istedik. Bu yüzden burayi ziyaret ettik. Çok begendim, mutlaka tekrar gelecegim. Buradan bir patika yol vesilesi ile yukardaki su kemerine ulasabildim, çok güzel bir manzarasi var. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Buraya ulasim çok kolay bu sebeple hafta sonu ailecek de gelinebilecek bir yer. Burada piknik de yapilabilir" dedi.

Giresun’dan yöreye gezmeye geldigini ifade eden Nevzat Yilmaz ise "Giresun’un Görele ilçesinden geliyoruz. Buraya Acisu’da piknik yaptiktan sonra geldik. Acisu’nun da suyu meshurdur. Agasar Deresi ile ilgili buranin sanatçilarinin türküleri vardir. ’Agasar dereleri karisir dereme, yarim senin yüzünden kaldim ben vereme’ gibi türküleri de var. Ben herkese burayi tavsiye ediyorum. Buradaki her sey dogal. Karadeniz’in her seyi güzeldir. Dört mevsimi biz burada yasiyoruz" derken, Sibel Yilmaz ise "Buraya ilk defa gezmeye geldik. Görele’den buraya hem Salpazari’ni hem de burayi gezmeye geldik. Biraz yukarda tas köprü var bir tane, onu da görmeye çikacagiz birazdan. Bütün Karadeniz’de güzel yerler oldugu gibi burasi da çok güzel herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA