Ordu'da Seferberlik Ve Savas Hazirliklari Kurulu Toplantisi

Ordu’da, seferberlik ve savas hazirliklarinda kurumlar arasindaki koordinasyon ve is birligini saglamak amaciyla toplanti yapildi.

Ordu'da Seferberlik Ve Savas Hazirliklari Kurulu Toplantisi
Ordu Valiligi toplanti salonunda, Seferberlik ve Savas Hali Tüzügü’nün 21’inci maddesi geregince her yil nisan ayinda yapilmasi gereken Il Topyekun Savunma Seferberlik ve Savas Hazirliklari Planlama ve Koordinasyon Kurulu, Vali Muammer Erol’un baskanliginda toplandi.

Toplantida, Il Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Isik tarafindan bir sunum yapilarak, seferberlik ve savas hali durumunda kurumlarca yapilacak çalismalar, yürütülecek faaliyetler hakkinda bilgi verildi.

Il Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Isik, 2941 sayili Seferberlik ve Savas Hali Kanunu ile 90/500 sayili Seferberlik ve Savas Hali Tüzügü geregince kurumlarca yapilmasi gereken planlarin güncellenmesi ve il detay planinin hazirlanmasi gerektigine vurgu yapti.

Toplantiya Ordu Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Celal Tezcan, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Numan Öksüz, Il Emniyet Müdürü Atilla Aksoy ve kurul üyesi kurumlarin yöneticileri de katildi.

Kaynak: İHA