Maltepe'de 3 Asirlik Tarihi Yali Hamami'nda Yangin

Maltepe’de bulunan 3 asirlik tarihi Yali Hamami’nda yangin çikti. Olay yerine çok sayida itfaiye sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi yangin söndürülerek kontrol altina alindi. Yangini söndürme çalismalari havadan görüntülendi.

Maltepe'de 3 Asirlik Tarihi Yali Hamami'nda Yangin
Maltepe’de Yali Mahallesi’nde Hamam Sokak’ta bulunan ve 1728 yilinda yapilan tek katli tarihi Yali Hamami’nin ocak kisminda henüz belirlenemeyen nedenle yangin çikti. Alevler kisa sürede hamamin çatisina siçradi. Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alirken, itfaiye ekipleri yangina müdahale ederek kontrol altina alindi. Yanginda ölen ya da yaralanan olmazken, 3 asirlik tarihi hamamin çati kisminda maddi hasar olustu. Öte yandan, yangini söndürme çalismalari havadan görüntülendi.

Yasanan olaya iliskin konusan hamam personeli Serife Terzi, "Burasi 300 yillik bir hamam. Biz de buranin çalisaniyiz. Geldigimizde yaniyordu. Ocagi yakarken ates siçramis. Neyse ki kimseye bir sey olmadi" dedi.

Kaynak: İHA