Köydeki Ögrenciler Ilk Kez Sinemada Film Izledi

Bitlis’in Güroymak Kaymakamligi tarafindan bir kismi sinema salonuna dönüstürülen Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi’nde köy okulu ögrencileri ilk kez sinemama keyfi yasayip film izlediler.

Köydeki Ögrenciler Ilk Kez Sinemada Film Izledi
Ahmet Mücteba Albayrak Bilgi Evi’nde olusturulan sinema salonu, köyde egitim ögretim gören ögrencilerin hizmetine açildi. Bilgi evi sorumlusu Mahir Okay, yeni açilan sinema salonunda çocuklarin sinemayla bulustugunu söyledi.

Okay, "Çocuklarimizin gelecekleri güzel olsun istiyoruz. Kaymakamimiz Mehmet Zahid Uzun, köylerdeki çocuklarimiza sahip çikti. Herkesin evinde televizyon var. Herkes sinemaya da gidebiliyor ama köylerde sinemaya gitme orani çok düsük. Bu maksatla çocuklarimizi kültür ve sanatla zenginlestirip hayattan daha fazla tat almalarini istedik. Bütün çocuklarimizda sinema kültürünü olusturmak için ilçemize sinema salonu kazandirma fikri dogmustu. Sinema salonumuzu yaptik. Ilk defa sinemaya gelen çocuklarimiz var. Güroymak ilçemizde ve köylerimizde bütün çocuklarimiza sinema izlettirmek ve bu keyfi onlara yasatmak istiyoruz. Çocuklari mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor. Bu sinema salonunu ilçemize kazandiran Kaymakam Mehmet Zahid Uzun’a ve Milli Egitim Müdürlügüne tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA