Konya'da 'Yapay Zeka Ve Is Dünyasina Yansimalari' Semineri

Konya’da “Yapay Zeka ve Is Dünyasina Yansimalari” konulu seminer düzenlendi. Seminerde, yapay zekanin is dünyasina getirecegi firsatlar konusuldu.

Konya'da 'Yapay Zeka Ve Is Dünyasina Yansimalari' Semineri
Konya Ticaret Odasi (KTO), Elektrik Mühendisleri Odasi Konya Temsilciligi ve Kalkinma Odakli Stratejik Arastirmalar Merkezi (KOSAM) isbirligi ile düzenlenen “Yapay Zeka ve Is Dünyasina Yansimalari” bilgilendirme semineri Konya Ticaret Odasi Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Seminerin açilisinda konusan KTO Baskan Yardimcisi Lütfi Can Basaran, sözlerinin basinda konusmasini yapay zeka teknolojisini kullanarak hazirladiklarini ifade etti.

Basaran, “Is hayatimizda internet ve akilli telefon gibi teknolojiler, dijital dönüsümü hizlandirmis ve is yapma seklimizi degistirmistir. Ancak yapay zeka, bu dijital dönüsümü daha da ileriye tasiyan bir sonraki daha büyük adimi temsil etmekte, deyim yerindeyse bir devrim gerçeklestirmektedir. Özellikle ifade etmeliyiz ki yapay zekanin sektörlerimizi ve islerimizi elimizden alacagina dair olusan yanlis algiyi düzeltmeliyiz. Bu yanlis algi, gelisen yapay zeka teknolojisinin aslinda birçok firsati beraberinde getirdigi gerçegini göz ardi etmektedir. Bu yenilikçi teknoloji, is dünyasinda köklü degisikliklere yol açarak verimlilik, etkinlik ve inovasyon alanlarinda yeni ufuklar açacaktir. Bu teknolojiyi daha iyi kullanan isletmeler rekabet avantaji elde edecek ve sürdürülebilir basariya ulasacaktir. Artik günümüzde teknolojik gelismeleri ve dönüsümleri uzaktan izleme gibi bir seçenegimiz bulunmamaktadir. Dönüsüme ayak uyduramayan firmalarin faaliyetlerine devam etmesinin imkansiz hale gelecegi bilinciyle, bunun bir zorunluluk haline geldigini görüyoruz. Çok açik ifade ediyorum; yapay zeka ile entegre olmayan her sistem bu yolda mutlaka kaybedecektir. Bu nedenle, yapay zeka teknolojisini sadece takip etmekle kalmayip, ayni zamanda bu dönüsümün öncüsü olmaliyiz. Konyali firmalarimizda farkindalik olusturmak hem de yapay zekanin getirecegi yeni is ve uzmanlik alanlari ile ilgili is gücümüze yol gösterici olmak amaciyla Konya Ticaret Odasi ve KOSAM olarak bir dizi etkinlik gerçeklestirecegiz. Bizler, is dünyasi temsilcileri olarak çagimizdaki degisimin ve yeniligin farkindayiz. Konya’nin ve ülkemizin yapay zeka ve teknolojik inovasyon yolculugundaki yerini önemsiyoruz. Konya’nin kültürel mirasini ve yenilikçi ruhunu birlestirerek yapay zeka ile is dünyasinda yeni bir çag baslatabilecegimize inaniyor ve hepinizin bu yolculukta bizimle birlikte olmasini umuyorum. Bu seminerin hepimize yeni fikirler ve ilham getirmesini diliyorum” seklinde konustu.

Elektrik Mühendisleri Odasi (EMO) Konya Temsilcisi Özkan Keskin de “Bugün düzenledigimiz seminer ile yapay zeka konusunda Konya’da bir baslangiç yapmis oluyoruz. Konya, sanayi ve tarimda ülkemizde önemli yer tutan bir sehrimizdir. Sektörlerimizde yapay zekanin kullanilmasina öncülük etmek önemlidir. Yapay zeka konusunda farkindalik olusturmak amaciyla Il Temsilciligimizle isbirligi içinde düzenledikleri program dolayisiyla Konya Ticaret Odasi’na ve KOSAM’a tesekkür ediyorum” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan baslayan panelin moderatörlügünü Konya Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Üyesi Ismail Hakki Karaca yapti. Düzenlen panelde Gazi Üniversitesi Yapay Zeka Merkezi Direktörü Prof. Dr. Seref SAGIROGLU “Üretken Yapay Zekanin Is Dünyasina Etkileri”, Anadolu Ajansi Teknoloji ve Inovasyon Direktörü Yakup Sivka “Medyada Yapay Zeka Kullanimi” ve DeepZeka Genel Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Saadin Oyucu “Yapay Zeka ve Girisimcilikte Yeni Ufuklar” konularinda sunum gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA