Kivanç Açiklamasi 'Çukurova Bölgesi, Belarus'un Ihtiyaç Duydugu Birçok Sektör Için Önemli Tedarikçi Konumunda'

Adana Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Zeki Kivanç, Belarus Cumhuriyeti ile karsilikli is birliginin artirilmasi gerektigini ve bu konuda is birligine hazir olduklarini söyledi.

Kivanç Açiklamasi 'Çukurova Bölgesi, Belarus'un Ihtiyaç Duydugu Birçok Sektör Için Önemli Tedarikçi Konumunda'
Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Victor Rybak, Belarus Cumhuriyeti Adana Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Bayik ile birlikte Adana Sanayi Odasi’ni ziyaret etti. Ziyarette Adana Sanayi Odasi Meclis Baskani Israfil Uçurum, Yönetim Kurulu Baskani Zeki Kivanç, Meclis Baskan Yardimcisi Firat Karali ve Genel Sekreter Veli Oguz da yer aldi.

Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Victor Rybak, Türkiye ile her alanda iliskilerin gelismesinin kendileri için büyük önem tasidigini belirtti.

Büyükelçi Rybak, “Türkiye ve Belarus arasinda ikili ticaret 2022 yilinda 1.2 milyar dolar seviyesinde gerçeklesti. Geçtigimiz 2023 yilinda ise 1.6 milyar dolara çikti. Hedefimiz ise 3-4 yil içerisinde ikili ticaret hacmimizi 5 milyar dolar seviyesine çikartmak” dedi.

Konusmasinda iki ülke arasindaki ticari iliskilerin ve is birliklerinin daha da gelistirilmesini vurgulayan Adana Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Zeki Kivanç, Belarus Cumhuriyeti ile karsilikli is birliginin artirilmasi gerektigini ve bu konuda is birligine hazir olduklarini belirtti.

Türkiye’nin, Belarus’un bagimsizligini taniyan ilk ülke oldugunu belirten Baskan Kivanç, “Adana’dan Belarus’a 2023 yilinda 14.8 milyon dolarlik ihracat ve 2.7 milyon dolarlik ithalat gerçeklestirilmistir. Adana’nin merkezinde bulundugu Çukurova bölgesi, sahip oldugu güç ve birikimle Belarus’un ihtiyaç duydugu birçok sektör için önemli bir tedarikçi konumundadir. Bu nedenle, Belarus ile karsilikli is birligi imkanlarini ve firsatlarini degerlendirmemiz gerektigini düsünmekteyim” dedi.

Toplanti daha sonra Belarus Cumhuriyeti’ndeki yatirim imkanlari ve karsilikli is olanaklarinin anlatilmasiyla son buldu.
Kaynak: İHA